Hlavní obsah

El Niňo nakročilo výhrou v Moskvě do semifinále Poháru ETTU

Stolní tenisté pražského El Niňa se přiblížili postupu do semifinále Poháru ETTU. V prvním utkání čtvrtfinále dnes český mistr vyhrál v Moskvě nad domácí Victorií 3:1. Odveta se hraje v březnu v české metropoli.

Článek

"Uvidíme, jak to bude v odvetě, ale náskok jsme si vypracovali zajímavý a výhra je pro nás určitě velkou psychickou vzpruhou," řekl ČTK trenér Zbyněk Špaček. Českému týmu pomohlo, že Rusům chyběl Japonec Kaii Jošida, 28. hráč světa. "Překvapilo nás to. Vůbec nepřicestoval, ale nevíme proč," uvedl Špaček.

V úvodní dvouhře sice nestačil Tomáš Konečný na Kirilla Skačkova, ale pak se karta obrátila. Dmitrij Prokopcov vyrovnal výhrou nad Alexejem Livencovem. "Ale ve čtvrtém setu odvracel snad šest nebo sedm setbolů," řekl Špaček.

Důležitý bod přidal Michal Obešlo, který nakonec dostal přednost před Tomášem Treglerem, vítězstvím nad Vasilijem Lakejevem 3:2. "Michal si po extralize věřil a jsem rád, že se to vyplatilo," řekl Špaček. Obešlo vedl v rozhodující páté sadě už 8:2, ale nakonec se ještě o vývoj sady obával a vyhrál poměrem 11:9.

V duelu jedniček se zdálo, že Prokopcov nemá na Skačkova zbraň a rychle prohrával 0:2. "Neměl skoro co hrát," řekl Špaček. Prokopcov prohrával ve třetím setu už 4:6, ale pak zabojoval a zbylé tři sady vyhrál.

Čtvrtfinále Poháru ETTU ve stolním tenisu - první zápas:
Victoria Moskva - El Niňo Praha 1:3
Skačkov - Konečný 3:1 (8, -7, 7, 5), Livencov - Prokopcov 1:3 (-7, -8, 7, -15), Lakejev - Obešlo 2:3 (-8, 3, -9, 5, -9), Skačkov - Prokopcov 2:3 (8, 7, -6, -6, -7).

Reklama