Hlavní obsah

Čeští rychlobruslaři přiletěli do Moskvy krátce po explozi

Výprava českých rychlobruslařů v čele s olympijskou vítězkou Martinou Sáblíkovou dnes přiletěla na závod Světového poháru do Moskvy krátce poté, co sebevražedný atentátník odpálil na letišti Domodědovo silnou nálož a zabil 35 lidí. Reprezentanti přicestovali na letiště Šeremetěvo a v pořádku se přesunuli do hotelu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková dorazila do Moskvy krátce po výbuchu.

Článek

Světový pohár pokračuje v Moskvě od pátku do neděle. Pětice českých závodníků spolu s koučem Petrem Novákem se do ruské metropole přesunula na rozdíl od soupeřů už dnes, protože v Česku by rychlobruslaři neměli kde trénovat.

"Přistáli jsme na letišti Šeremetěvo, ale napětí už bylo znát i tam," uvedl Novák na webu martinasablikova.cz. Na Šeremetěvu i na dalším moskevském letišti Vnukovo začala okamžitě po výbuchu v hale Domodědova platit zpřísněná bezpečnostní opatření.

"Ze záběrů, které jsme viděli, došlo k výbuchu na Domodědovu jen kousek vedle výdeje bagáže. To je k nevíře! Když člověk vidí, přes kolik policejních hlídek se na moskevském letišti pohybuje, tak je to, co se dnes v Moskvě stalo, skoro nepochopitelné," dodal trenér.

Reklama