Hlavní obsah

Lyže nebo snowboard? Dcera zpěváka Ledeckého si hází mincí

PRAHA

V české výpravě pro Evropský zimní olympijský festival mládeže, který bude hostit Liberec a jeho okolí od 12. do 19. února, je patnáctiletá Ester Ledecká unikátem. Na sjezdovkách pod Ještedem a v Rejdicích totiž bude střídat lyže a snowboard – dcera známého zpěváka Janka Ledeckého ovládá oboje mistrně.

Foto: Sport.cz

Ester Ledecká kombinuje závody na lyžích se snowboardingem.

Článek

„Nudit se nebudu,“ tuší talentovaná obojživelnice. „Nejdřív pojedu obří slalom na lyžích, pak přesedlám na snowboardkros, přejedu do Liberce na slalom na lyžích, vrátím se na snowboard do Rejdic na paralelní obřák a nakonec si asi sjedu paralelní slalom na lyžích,“ popisuje svůj pořádně nabitý program. Časový pořad festivalu vyšel pro ni tak dobře, že nemusí mít dilema, jaký sport zvolit. „Jinak si většinou hodím mincí,“ říká.

Přibere i rychlobruslení?

V tréninku oba sporty střídá pravidelně, rozhodnutí, jakou cestou se vydat, odkládá, jak to jen jde. „Kdybych věděla, co mě baví víc, tak už bych se rozhodla. Zatím zkouším, co vydržím,“ přiznává s výhledem na olympiádu v Soči. „Evropský olympijský festival je pro mě rozcvičkou na Soči, tam možná ještě přiberu rychlobruslení,“ vtipkuje. I když, v dětství se věnovala i hokeji, takže vyloučeno není nic...

Ledecká studuje gymnázium v Praze, zimu tráví na horách. „I když pohodlnější by bylo být celý rok na horách, nemusela bych se na jaře a na podzim štrachat na ledovce,“ přemítá.

Na zasněžených sjezdovkách ale její obzory nekončí, výborně hraje plážový volejbal, surfuje, jde jí skoro všechno… „Ale brácha Jonáš nádherně kreslí a už mu vyšla komiksová knížka, v tom ho asi nedoženu,“ připouští.

Tátu poslouchá v autě

Po otci podědila i hudební vlohy. „Akorát jsem jim ještě nedala moc šancí,“ usmívá se. „Ale táta už mě naučil pár dobrejch riffů na kytaru a zaskakovala jsem v bráchově kapele Ray-Band na baskytaru,“ popisuje. A občas si i zazpívá. „Táta myslí, že mi to jde,“ přiznává.

Alba autora hitů jako Na ptáky jsme krátký či Sliby se maj plnit o Vánocích si sama čas od času pustí. „Máme v autě cédečka a cestou na ledovec si je občas poslechnu,“ líčí. Večery ale s otcem u kytary netráví. „S tátou si spíš užijeme na windsurfu,“ přiznává.

A příliš ji neoslovila ani Ledeckého oblíbená sportovní kratochvíle posledních let – motoskijöring. „Když jsem viděla Jankovy lyže po závodě, tak musím říct, že mě to ani trochu neláká,“ směje se.

Reklama

Související témata: