Hlavní obsah

Šéfem představenstva Skiareálu byl zvolen "atlet" Varhaník

PRAHA

Valná hromada Skiareálu Špindlerův Mlýn zvolila předsedou představenstva šéfa Českého atletického svazu Libora Varhaníka. V čele akciové společnosti, jejímž majoritním vlastníkem je ČSTV, nahradí předsedu tenisového svazu Iva Kaderku. Ten byl před dvěma týdny výkonným výborem ČSTV odvolán spolu s dalším kritikem současného vedení Antonínem Léblem.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Liborem Varhaníkem vedle Barbory Špotákové.

Článek

Oficiálním důvodem jejich odvolání bylo snížení počtu členů představenstva ze sedmi na pět, hovořilo se však i o špatném hospodaření s majetkem ČSTV. Roční zisk společnosti totiž za posledních pět let poklesl ze 76 na 26 milionů korun.

Předseda ČSTV Pavel Kořan už tehdy připustil, že důvodem byly i rozdílné názory na fungování ČSTV. Kaderka s Léblem se například pokusili o svolání mimořádné valné hromady ČSTV, ale byli přehlasováni. Spolu s mimi hlasovala ještě další členka výkonného výboru Jaroslava Schejbalová a následně byla odvolána z představenstva společnosti Ski Pec pod Sněžkou. "Chceme přechodně zvýšit výtěžnost prostředků, abychom pokryli větší potřeby ČSTV na své financování. V žádném případě však tímto krokem nebude ohrožen rozvoj Skiareálu a investice do něj," řekl Týdnu předseda ČSTV Pavel Kořan.

Reklama