Hlavní obsah

Erbanová patnáctistovku na MS nejede

INZELL

Karolína Erbanová, kterou trápí silné nachlazení, nepojede páteční závod na patnáct set metrů. „Na Karolínu se sápe nějaká chřipka nebo silné nachlazení. Stěžovala si na potíže s dýcháním. Nemá smysl riskovat. Šla si hned po závodě Martiny lehnout. Ten si ujít nenechala, což chápu. Navíc bydlíme přímo proti hale, takže to má kousíček. Aby ji nenakazila, musel jsem vymyslet, jak je rozdělit, aby spolu nebyly na pokoji,“ prozradil trenér Petr Novák.

Foto: Karel Felt, Právo

Ještě odpoledne Karolína Erbanová sledovala Martinu Sáblíkovou a povídala si s novináři

Článek

„Na Martině jsem nechal, ať se rozhodne, jestli chce patnáctistovku jet nebo ne. Po třech kilometrech byla opravdu hodně unavená a vzhledem k tomu, že důležitější je sobotních pět kilometrů, záleželo na ní. Rozhodla se jet, tak jsem ji nechal přihlášenou a los ji přiřkl do dvojice Američanku Rookardovou, která před ní upadla na stejné trati v Salt Lake City a následkem byl poraněný kotník. Ale v tom žádný problém není,“ dodal kouč.

Karolína Erbanová byla hodně smutná. „Necítím se opravdu dobře, i když je to lepší než ve středu. Moc jsem se na šampionát těšila. Chtěla jsem jet všechny tři tratě, tedy v pátek patnáctistovku, v sobotu kilometr a v neděli pětistovku. Uvidím, jak mi bude a jestli něco stihnu. Ale i tohle patří k závodění,“ říkala nešťastně.

„Mezi mistrovstvím světa juniorek a seniorek je obrovský rozdíl. Na juniorském šampionátu jsem svým způsobem musela. Medaile se ode mne čekaly a já jsem ráda, že jsem získala čtyři zlaté. Mezi seniorkami se ale cítím tak nějak lépe. Sice na některé tyhle velké holky koukám s velikou úctou, ale mezi nimi mohu jen překvapit. Když mi k juniorským medailím gratulovaly takové hvězdy jako Němka Wolfová, královna pětistovky nebo Holanďanka Leenstraová, moc jsem si toho považovala. Je příjemné vědět, že mě berou i ostatní,“ dodala už s větší radostí.

"Pokud pojedu, nebudu přemýšlet o konkrétním umístění. Tady na mne není takový tlak, jako na juniorském mistrovství světa. Tam jsem to zvládla. Pro mne je cenná každá zkušenost a s touhle sezónou mohu být úplně spokojená, i kdybych v Inzellu už nestála na bruslích,“ rozloučila se Karolína Erbanová, spěchající do tepla pokoje.

Reklama

Související témata: