Hlavní obsah

Sáblíková musela vrátit medaili

Karel Felt (Inzell)Právo

Martina Sáblíková se ze stříbrné medaile z tříkilometrové trati dlouho neradovala. Musela ji totiž odevzdat... Stejně dopadla i vítězka Ireen Wüstová z Nizozemska.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Martina Sáblíková (vlevo) musela stříbrnou medaili na MS v Inzellu vrátit.

Článek

„Dali nám medaile za závod mužů na deset kilometrů. Ani jsem si toho nevšimla, protože je to napsané na jejím rubu, za jakou to je disciplínu. Zepředu jsou medaile stejné,“ říkala s úsměvem Martina Sáblíková, která se přišla podívat na chvíli na závod žen na 1500 metrů, na němž ji zabránil ve startu bolavý kotník.

Výměna nebyla tak jednoduchá, protože k nalezení nebyl trenér Petr Novák. „On měl totiž medaili u sebe. Tak jsme museli počkat, až se objeví, a pak mi ji vyměnili za tu správnou,“ dodala česká rychlobruslařka.

Záměnu medailí prý nezažila poprvé. „Už na juniorském mistrovství světa 2006 jsem měla dostat stříbro a dali mi bronz, protože prý stříbro neměli. Dodnes tu medaili nemám, přestože to urgujeme,“ krčila rameny Sáblíková.

Němečtí organizátoři měli při světovém šampionátu nepříjemnost i s nizozemskou hymnou pro Wüstovou. Tu totiž technickým nedopatřením nedohráli... Tak ji dotroubil nizozemský trubač z řad fanoušků, kteří ji dozpívali.

Reklama