Hlavní obsah

Stolní tenisté El Niňa do semifinále Poháru ETTIU nepostoupili

PRAHA

Stolní tenisté pražského El Niňa se rozloučili s Pohárem ETTU ve čtvrtfinále. Český mistr sice zvítězil v duelu s Victorií Moskva v prvním utkání na soupeřově půdě 3:1, ale dnes doma stejným výsledkem prohrál a díky lepšímu poměru setů se z postupu mezi elitní čtyřku radoval favorizovaný ruský celek.

Článek

"Zklamání to je, protože zápas byl rozehraný dobře," litoval majitel El Niňa Zbyněk Špaček.

Jeho naději přiživil začátek utkání. Prokopcov sice prohrál se Skačkovem 1:3, ale pak Obešlo zdolal 36. hráče světa Japonce Jošidu 3:2. "Když to Obešlo dokázal, tak už jsem si myslel, že druhý bod přidáme a postoupíme," věřil Špaček.

Majitel pražského týmu se ovšem mýlil. Konečný v souboji trojek nevyužil v první sadě s Livencovem pět setbolů a prohrál 1:3. V další dvouhře nestačil úřadující český mistr Prokopcov na Jošidu a po jeho prohře 0:3 se El Niňo se soutěží rozloučilo. "Bohužel, opory vyšly naprázdno a poměr setů hrál proti nám. Je to škoda," pronesl Špaček.

Stolním tenistům El Niňa v letošním ročníku evropských soutěží těsně unikl postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a nyní podobně přišli také o semifinále Poháru ETTU. Nyní zkusí uspět ve finále Superligy a jasným cílem je zisk sedmého domácího titulu.

Čtvrtfinále Poháru ETTU ve stolním tenisu - druhý zápas:
El Niňo Praha - Victoria Moskva 1:3
Prokopcov - Skačkov 1:3 (8, -6, -15, -9), Obešlo - Jošida 3:2 (-4, 8, -8, 8, 8), Konečný - Livencov 1:3 (-15, -7, 9, -5), Prokopcov - Jošida 0:3 (-6, -10, -8). První zápas 3:1, postupuje Moskva díky lepšímu poměru setů.

Reklama