Hlavní obsah

Erbanovou kilometr neuspokojil

INZELL

Osmnáctiletá Karolín Erbanová nebyla spokojená se svým umístěním a hlavně časem 1:17,79 minut v sobotním závodě na jeden kilometr na mistrovství světa v rychlobruslení v Inzellu. „Dala jsem do toho všechny síly, ale nebylo to úplně ono. Na druhou stranu po tom, co jsem prodělala v posledních dnech, to nebylo špatné. Vždyť před dvěma dny to vypadalo, že vůbec nepojedu,“ krčila rameny v mixzóně čtyřnásobná juniorská mistryně světa.

Foto: Todd Korol, Reuters

Rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Článek

Na páteční patnáctistovku ji nepustilo silné nachlazení, doprovázené zvýšenou teplotou. „Rýma a kašel mi znemožňovaly dokonalé dýchání, a to je pak znát. Únava byla větší, než obvykle. Ale do nedělní pětistovky dám úplně všechno. Je to kratší a hlavně to bude poslední závod sezóny. Odpoledne se podívám na závod Martiny na pět kilometrů a jinak si odpočinu. Na pětistovce je důležitý každý krok a jedna chybička znamená konec nadějí,“ dodala Erbanová.

Přiznala, že se chtěla hecnout i kvůli fanouškům, kteří byli slyšet. „Je mezi nimi i moje maminka,“ říkala.

Trenér Petr Novák měl spočítáno... „Kdyby byla úplně v pořádku, tak tu jede o sekundu rychlejší čas, a to by bylo znát. Vešla by se i do první desítky. Ale za letošní sezónu má dávno splněno,“ pravil vcelku spokojeně.

Wüstová zažila velké zklamání

Velké zklamání zažila nizozemská královna ledu Ireen Wüstová. Po zlatých medailích na tři kilometry a poloviční trati hovořila přesvědčivě o tom, že si z Inzellu odveze ještě další dva nejcennější kovy, konkrétně z kilometru a závod družstev. Proti byla Kanaďanka Christine Nesbittová, která ji porazila o více než půl sekundy.

„Pětku nejedu, takže ty zlaté mohou být tři,“ snížila svoje představy Wüstová, ale i na stupních vítězů na ní bylo znát, že prohru s Kanaďankou nemůže skousnout...

Erbanové fandila u mantinelu i Martina Sáblíková, kterou v podvečer čeká závod na pět kilometrů. Hned po závodě zmizela v nedalekém hotelu Stefanie, kde výprava bydlí, aby se koncentrovala na svůj hlavní závod a obhajobu zlata z MS 2009 v Richmondu. „Na tréninku vypadala dobře,“ říkal se šibalským úsměvem trenér Novák.

Reklama

Související témata: