Hlavní obsah

Prodej se rozbíhá, na hry do Londýna může rekordní počet českých fanoušků

PRAHA

V úterý se rozběhne celosvětový prodej vstupenek na olympiádu v Londýně a i čeští fanoušci už můžou třímat poukázky na zájezd na tuto vrcholnou akci. České sportovce by v britské metropoli mohl podporovat rekordní počet příznivců. "Pro fanoušky je to vzhledem k blízkosti Londýna jedinečná šance," říká šéf Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

Foto: Olympic Park Legacy Company, ČTK/AP

Vizualizace Olympijského parku v Londýně pro OH 2012.

Článek

„Hry by celkem mohlo navštívit okolo 50 tisíc českých fanoušků,“ odhaduje místopředseda Českého olympijského výboru pro ekonomiku Jiří Kejval. Fanoušci si o vstupenky můžou zažádat přímo na webu tickets.london2012.com, kde se však vzhledem k očekávanému převisu poptávky nad nabídkou bude o lístky po 26. dubnu losovat. Jeden zájemce si může rezervovat maximálně šest kusů vstupenek.

Nejdříve balíčky

Zhruba 27 000 vstupenek, třikrát více než před čtyřmi lety pro Peking, však dostal přímo Český olympijský výbor, jenž je zatím distribuuje prostřednictvím cestovních kanceláří Čedok, SLAN Tour a IBTravel v rámci jednotlivých balíčků zájezdů, tedy včetně dopravy a ubytování. Nejlevnější jednodenní varianta vyjde na necelých jedenáct tisíc korun.

V průběhu jara by se měly začít prodávat v Česku i vstupenky na jednotlivé akce, což bude zhruba třetina z české kapacity. „My jsme se nesoustředili na počet, ale na sporty, kde by se mohli prosadit čeští reprezentanti,“ říká Kejval. Zhruba 6000 vstupenek je k dispozici na atletiku, 1500 na veslování, dva tisíce do Wimbledonu na tenis. Ale třeba jen dva na finále mužského basketbalového turnaje.

Ceny od 20 liber

Ceny lístků jsou však dražší než na předchozích hrách. Ty nejlacinější na různé kvalifikační boje vyjdou na 20 liber (zhruba 560 Kč), naopak lístky na slavnostní zahájení stojí symbolických 2012 liber (přes 56 000 Kč). „Prodejci si mohou k ceně vstupenek přidat maximálně dvacet procent ceny, je to přísně hlídané i Interpolem,“ říká Kejval. Bližší informace o prodeji vstupenek jsou na webu olympic.cz/vstupenky.

Českou kapacitu by mohl navýšit případný úspěch v kvalifikacích kolektivních sportů, tedy zejména basketbalistek a mladých fotbalistů. Londýnský organizační výbor si zvolil heslo „No empty seats“ (žádné prázdné sedačky), a tak bude možné lístky ještě těsně před začátkem akce vrátit do oběhu. Olympiáda se uskuteční od 27. července do 12. srpna 2012.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články