Hlavní obsah

VIDEO: Vitalij Kličko obhájil titul WBC, Solíse knokautoval už v 1. kole

Devětatřicetiletý ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil titul profesionálního mistra světa WBC v těžké váze. V Kolíně nad Rýnem dnes knokautoval Kubánce Odlaniera Solíse hned na konci prvního kola.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vlevo) knokautuje Kubánce Odlaniera Solíse.

Článek

Třicetiletý Solís, olympijský vítěz z Atén a trojnásobný amatérský mistr světa, dosud v profesionálním ringu vyhrál všech sedmnáct zápasů. I proti Kličkovi nastoupil před 19.000 diváků v kolínské aréně bez respektu a v úvodním kole soupeře několikrát zasáhl. Jenže právě jeden z výpadů z dvojitého krytu se mu potom stal osudným.

O 15 centimetrů vyšší Kličko ho trefil rychlou a nečekanou ránou, po níž Kubánec zavrávoral a po dalším úderu upadl. Viditelně otřesený Solís se při počítání zvedal ze země jen velmi těžce a ringový rozhodčí i kvůli jeho zraněnému kolenu zápas ihned ukončil.

"Jsem zklamaný, že se odboxovalo jen jedno kolo. Ale po tom úderu už nechtěl dál bojovat," prohlásil Kličko. "Při tom pádu jsem se zranil, byla to smůla. Ale to se prostě stává. Budu se z toho dostávat asi dost dlouho, protože na porážky nejsem zvyklý," řekl Solís.

Kličko, jenž Solíse před utkáním označil za jednoho z nejtěžších soupeřů, jakého kdy potkal, vyhrál v profiringu 42. zápas. Neuspěl jen dvakrát, pouze další tři soupeři s ním vydrželi boxovat celých dvanáct kol.

Bratři Kličkové v současné době drží čtyři z pěti titulů mistra světa. Jen v organizaci WBA je na trůnu Brit David Haye, který se v létě chystá na mladšího Vladimira.

Reklama