Hlavní obsah

Legenda boxu přiletí ve středu za tmy, na Tysona je prodáno 4000 vstupenek

PRAHA

Odpočítávání se blíží do posledního kola. Ve středu bude moci gong oznámit historickou událost. Legenda boxerského světa zavítá do České republiky. Mike Tyson osobně. Druhý pokus, který se zdá, bude platným. První pokus v říjnu minulého roku zkolaboval, stal se ostudou. „Všechno klape, Tysonův manažer přiletí v pondělí, on sám ve středu v deset večer,“ řekl Sport.cz jeden z nových promotérů Ladislav Kutil.

Mike Tyson má přiletět do Prahy 23. března

Článek

„Mike přijede, smlouva je potvrzena. Mike je velmi šťastný a souhlasí se všemi body smlouvy. Vše běží podle plánu,“ potvrdil přímo v Praze Tysonův manažer Carl Holness před měsícem. On nyní přiletí v předstihu, aby dohlédl na poslední detaily příprav.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Brooklynu se účastní večera bojovníků K1 a MMA - Heroes Gate 3, kde Tyson předá cenu a bude čestným hostem.

„V současnosti je prodaných odhadem necelých čtyři tisíce vstupenek. Když bude nakonec šest tisíc, tak budeme rádi, když se dostaneme na dvanáct tisíc, tak to bude bomba,“ usmál se Kutil.

Tyson v Praze  od 23. března do 26. března
Středapřílet kolem desáté hodin večer
ČtvrtekGalavečer Heroes Gate K1 a MMA, v Tesla Areně, 18:30
Čtvrteknásleduje VIP párty
Pátekplacený trénink pro veřejnost na Opatově
Páteknávštěva dětské onkologie v Motole
Sobotaodlet z Prahy

Trénovat s Tysonem chtějí i Poláci 

Po výjimečném večeru bude následovat večírek. „Jedině na galavečeru a na after party budou moci lidé Tysona vidět,“ pověděl Kutil. Kdo chce být v blízkosti boxerské legendy, měl by tedy zavítat ve čtvrtek do Tesla Areny. Jinak nebude mít šanci.

V pátek Tyson osobně povede trénink pro desítky nadšenců, kde si každý zaplatil deset tisíc korun. „Trénink si lidé zaplatili, nikdo tam nebude moci. Pár míst ještě volných je, ale první trénink je zabraný celý. Deset tréninků si objednali i Poláci,“ pověděl Kutil. V ten samý den bývalý šampión těžké váhy navštíví dětské onkologické centrum v nemocnici Motol.

Ostuda v říjnu
"Láďa (Ladislav Kutil, jeden z promotérů) je sportovec, který má stejně jako Mike velké srdce, srdce bojovníka. To, že by pan Karpf (bývalý promotér, který měl Tysona přivézt do Prahy) byl přítel Mikea i jeho rodiny, není absolutně pravda. Když jsme si nechali přeložit, co říkali, byli jsme šokováni a zklamaní," nechal se slyšet Tysonův anglický manažer Carl Holness při oznámení o druhém pokusu návštěvy bývalého boxerského šampióna. Původní termín selhal kvůli financím, promoteři nebyli schopni dostát svým závazkům.

Reklama