Hlavní obsah

Trojnásobný šampion Chládek začal v Ústí jasným vítězstvím

Boxer Zdeněk Chládek zahájil útok na čtvrté vítězství ve Velké ceně Ústí nad Labem suverénní výhrou. Favorit váhy do 64 kg porazil Slováka Matúše Babiaka, který ve druhém kole nerovný souboj vzdal. V pátečním semifinále Chládka čeká Maročan Driss Muissaíd.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek

Článek

Postup si dnes zajistili další tři čeští boxeři. Miroslav Šerban zdolal v lehké váze do 60 kg Slovince Gregora Debeljaka, Robert Bilík v kategorii do 69 kg porazil Slováka Michala Ondu a Vladimír Řezníček si v polotěžké váze do 81 kg hladce poradil s Haitemem Šhadou z Izraele.

Příštím Šerbanovým soupeřem bude Uzbek Hunshid Tojibajev, Bilík nastoupí proti Egidiusu Kavaliauskasovi z Litvy a Řezníčka čeká duel s Australanem Damienem Hooperem.

Ve středu postoupili do semifinále Tomáš Bezvoda a Vardan Beseljan (oba do 75 kg). V nejtěžších kategoriích s menším počtem účastníků si zaboxují rovnou v semifinále Robert Helešič (do 91 kg) a Dominik Šour a Dominik Musil (nad 91 kg).

V ženské části turnaje se dostaly do semifinále dvě české boxerky. Jana Juráňová (do 51 kg) zdolala Ulu Peckovou ze Slovinska 5:2 a v pátečním semifinále změří síly s Katalinou Ancsinovou z Maďarska. Martina Schmoranzová (do 60 kg) vybodovala Italku Annuziatu Pattiovou 7:2 a čeká ji Ingrid Egnerová z Norska, přemožitelka Danuše Dilhofové.

Velkým překvapením bylo vyřazení úřadující mistryně světa Jeleny Saveljevová z Ruska v zápase s Polkou Sandrou Drabikovou.

Reklama