Hlavní obsah

Boxer Solís je po operaci kolena, čeká ho ještě jedna

KOLÍN NAD RÝNEM

Kubánský profesionální boxer Odlanier Solís je po operaci vážně zraněného kolena, které mu znemožnilo o víkendu vzdorovat Vitaliji Kličkovi v zápase o titul mistra světa organizace WBC. Solíse čeká v dohledné době ještě jeden zákrok, do ringu by se mohl vrátit podle odhadu promotéra Ahmeta Önera za šest sedm měsíců, a to pokud bude rekonvalescence probíhat optimálně.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vlevo) knokautuje Kubánce Odlaniera Solíse.

Článek

Solís se zákroku podrobil v německém Bad Griesbachu. V pravém koleně mu lékaři nahradili přední zkřížený vaz a sešili zevní meniskus. Rovněž mu odebrali část tkáně, kterou lékaři použijí ke kultivaci chrupavky. "Poškození chrupavky je totiž dost značné. Z nabrané tkáně bude chrupavka kultivována a při další operaci 15. dubna mu bude naimplantována. Potom bude moci zahájit rehabilitaci," řekl Öner.

Třicetiletý olympijský vítěz Solís jako vyzyvatel neodboxoval proti Kličkovi ani jedno celé kolo. V závěru toho prvního doplatil na ztrátu rovnováhy po jednom z nepříliš tvrdých úderů favorizovaného soupeře. K obrovskému rozčarování 19.000 diváků v hale v Kolíně nad Rýnem i samotného Klička kvůli zranění nemohl v boji pokračovat a připsal si první porážku v profesionálním ringu.

Reklama