Hlavní obsah

Triatlonistka Frintová byla na úvod sezony SP pátá v Mooloolabě

Triatlonistka Vendula Frintová zahájila sezonu Světového poháru pátým místem v australské Mooloolabě, kde obhajovala loňské vítězství. Ke stupňům vítězů chybělo sedmadvacetileté Češce deset sekund.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová na tiskové konferenci Českého svazu triatlonu před odjezdem reprezentace na ME

Článek

Závod v dešti a zimě vyhrála Nicky Samuelsová z Nového Zélandu, která stejně jako loni Frintová dosáhla v Mooloolabě na svůj první triumf v SP. Druhá s odstupem dvaceti sekund skončila domácí hvězda Emma Moffattová, úřadující dvojnásobná mistryně světa. Třetí místo patřilo Chilance Barbaře Riverosové, jež ztratila 43 sekund.

Frintová prohrála těsně finiš o čtvrté místo s Kanaďankou Paulou Findlayovou. Přesto předloňská mistryně světa v duatlonu předvedla tradičně skvělý běh, v němž měla na desetikilometrové trati absolutně nejrychlejší čas. Oproti cyklistické části se posunula o deset míst a na vítěznou Samuelsovou naběhla dvě minuty.

"Když se ohlédneme zpět a podíváme se na všechny překážky a zdravotní problémy, kterými si musela Vendula v loňské sezoně a počátkem letošní projít, má její páté místo pro nás cenu zlata," uvedl na oficiálním webu Českého svazu triatlonu reprezentační trenér Jiří Seidl, jenž byl na místě. Narážel mimo jiné na fakt, že před dvěma týdny si Frintová po srážce s huskym v tréninku poranila koleno a musela brát antibiotika.

Závod Světového poháru v triatlonu v Mooloolabě (Austrálie) - ženy:
1. Samuelsová (N. Zél.) 2:03:13, 2. Moffattová (Austr.) -20, 3. Riverosová (Chile) -43, 4. Findlayová (Kan.), 5. Frintová (ČR) obě -53, 6. Ryfová (Švýc.) -1:15.

Reklama