Hlavní obsah

Stolní tenisté začnou semifinále EL bez Korbela a Prokopcova

PRAHA

Bez nejlepších hráčů Petra Korbela a Dmitrije Prokopcova vstoupí čeští stolní tenisté do semifinále Evropské ligy. Trenér Tomáš Demek bude v úterý od 17:00 v Halmstadu proti domácím Švédům spoléhat na Tomáše Konečného, Tomáše Treglera a nováčky v soutěži Pavla Širůčka a Michala Obešla.

Článek

"Chtěli jsme nechat lepší kluky po a před náročným programem odpočinout. ale tahle nastupující generace není o tolik slabší. Chceme jim dát šanci si zahrát, protože to jsou náročná utkání, v kterých získají zkušenosti," řekl ČTK Nikolas Endal, místopředseda asociace stolního tenisu (ČAST). V končící Evropské lize nejde jako dříve o nasazení na ME nebo MS, ale pouze o prestiž a finanční odměnu.

I Švédům chybí jejich reprezentační jednička Par Gerrell (41. v žebříčku ITTF), a tak proti českému výběru postaví 72. hráče světa Roberta Svenssona, Jense Lundquista, Mattiase Karlssona a Kristiana Karlssona. Mattias Karlsson se Svenssonem se blýskli na nedávném turnaji Pro Tour ve Varšavě, kde vyhráli čtyřhru.

Proti Švédsku nastoupili čeští stolní tenisté naposledy loni na mistrovství světa družstev v Moskvě. I s Korbelem a Prokopcovem prohráli 1:3 na zápasy.

Odveta se hraje 19. dubna v Luhačovicích. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Němci a Rakušané. Finále čtyřleté soutěže se uskuteční 25. října a 29. listopadu.

Reklama