Hlavní obsah

Stolní tenisté prohráli v semifinále EL první zápas se Švédy 1:3

HALMSTAD

Stolní tenisté prohráli první semifinále elitní divize Evropské ligy se Švédskem 1:3 na zápasy. Jediný bod českého výběru dnes v Halmstadu získal Tomáš Konečný. Odveta se hraje 19. dubna v Luhačovicích a lepší v součtu zápasů postoupí do finále proti Německu nebo Rakousku.

Článek

Utkání začal porážkou Michal Obešlo, který nestačil na ve formě hrajícího Jense Lundqvista a semifinalistovi turnaje Pro Tour ve Varšavě sebral pouze jeden set. Pak zahrál dobře Konečný a třísetovou výhrou nad Mattiasem Karlssonem srovnal.

Na Pavla Širučka domácí poslali v souboji trojek svého nejlepšího hráče Roberta Svenssona (72. v pořadí ITTF), ale český mladík vyhrál úvodní dvě sady. Ve čtvrté měl čtyři mečboly, ale ani jeden nevyužil a v rozhodujícím pátém setu uhrál jen tři míče.

Vrátit stolní tenisty do hry musel Konečný, ale ani on na Lundqvista, 75. hráče světového žebříčku, nenašel recept a relativně rychle prohrál 0:3.

Češi ve Švédsku hráli bez tradičních opor Dmitrije Prokopcova a Petra Korbela, které nechal trenér odpočívat. Domácím chyběla jejich jednička Par Gerrell.

Reklama