Hlavní obsah

Ústí se dočká senzace. Boxer Konečný zde bude obhajovat evropský titul

PRAHA

Ústí nad Labem střídá Prahu. Čekání skončilo. Profesionální boxer Lukáš Konečný vstoupí 27. května do druhé obhajoby o titul mistra Evropy organizace EBU v lehké střední váze. Na sever Čech přijede Francouz Hussein Bayram. Souboj, kde jeden po letech prohraje. Oba boxeři v posledních deseti zápasech neprohráli. „Pro Ústí to je senzace, zápas má být v hokejové hale Zlatopramen. Na devětadevadesát procent to je jistý,“ řekl Sport.cz Konečný.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Lukáš Konečný poslal v šestém kole anglického soka k zemi. Titul mistra Evropy byl blízko.

Článek

Konečný v profiringu vyhrál 46 zápasů (22 před limitem), třikrát prohrál. Francouz vyhrál 34 utkání (19 před limitem), prohrál třikrát, ale jednou k.o.

Vyzyvatel, který přijede do Ústí nad Labem je o čtyři centimetry vyšší a o tři roky starší, má pětatřicet let. V žebříčku boxrec.com mu patří 35. místo, český boxer se drží na místě třináctém.

„Znám ho už z amatérů, byla i možnost s ním boxovat, vím co je zač. Není to žádný ořezávátko,“ přiznává Konečný, kterému by měl vyšší protivník vyhovovat.

Oba se sice nikdy nepotkali, přesto mají jedno společné. Oba prohráli zápas se Sergejem Dzinzirukem. Konečný před třemi lety v boji o titul mistra světa a Bayram nestačil na Ukrajince v roce 2007.

Lukáš Konečný s pásem pro mistra Evropy v lehké střední váze.foto: ČTK/Kateřina Šulová

„On prohrál k.o., ale to samozřejmě nic nemusí znamenat,“ varuje táta od tří dcer, který se představí ve městě, kde žije. „Jde o velký titul, kvalitní soupeř, podle mě to je super,“ je spokojený Konečný.

Český boxer získal evropský pás v září 2010 v anglickém Birminghamu, když zvítězil nad Britem Mathewem Hallem. Poté si v Praze v prosinci minulého roku poradil s Hamletem Petrosjanem z Arménie. Nyní ho čeká Francouz.

„Jsem spokojený, ale nesmím prohrát, pak bych byl namydlený. Musím si dát pozor, není to žádný ořezávátko, nebude to pr...,“ upozorňuje Konečný.

Reklama