Hlavní obsah

Český boxer Pála je mistrem Evropy v těžké váze organizace WBO

BERLÍN

Český boxer Ondřej Pála se stal profesionálním mistrem Evropy v těžké váze organizace WBO. V pátečním souboji o titul v Berlíně porazil technickým k. o. v osmém kole Oleksije Mazjakina z Ukrajiny. Česko má tak po dnešku dva profesionální boxerské šampiony starého kontinentu. V září získal v Birminghamu pás organizace EBU v lehké střední váze Lukáš Konečný.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

Šestadvacetiletý Pála byl v duelu vypsaném na 12 kol favoritem. Zápas s o deset let starším a téměř 20 kilogramů těžším Ukrajincem byl zpočátku vyrovnaný. Postupně ale český boxer získával nad soupeřem převahu, až v osmém kole sudí boj předčasně ukončili.

Pála si připsal 29. vítězství v profesionálním ringu, na kontě má jen dvě porážky. Ukrajinský borec má mezi profesionály odboxováno o sedm duelů méně a vyhrál šestnáctkrát. S Pálou se střetl už v říjnu 2009 a i tehdy z ringu odešel s nepořízenou. Jejich nynější souboj o titul se měl původně konat před týdnem v ruském Jekatěrinburgu.

Dnešním vítězstvím by se Pála měl dostat mezi 15 nejlepších boxerů v žebříčku WBO. Mohl by se tak ucházet o vyzyvatelství o světový titul v těžké váze této organizace, který drží Mazjakinův krajan Vladimir Kličko. Pála se netají tím, že zápas s obrovitým Ukrajincem je jeho snem.

Kromě něj se dnes na galavečeru v německé metropoli představil také český boxer Michal Bilak, který v polotěžké váze podlehl domácímu Firatu Arslanovi.

Reklama