Hlavní obsah

Boxer Pála vyhrál titul mistra Evropy, pak se ale v Berlíně v šatnách střílelo

Slíbil, že se stane v pátek mistrem Evropy. Slovo dodržel. Český boxer Ondřej Pála se stal profesionálním mistrem Evropy v těžké váze organizace WBO, když porazil technickým k. o. v osmém kole Oleksije Mazjakina z Ukrajiny. Radost ale vystřídala neuvěřitelná věc. V šatnách na galavečeru se střílelo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

"Slyšel jsem výstřely, bylo to kousek od nás. Okamžitě jsem začal na všechny řvát, ať se schovají za bar. Já i všichni okolo mě jsme naštěstí v pořádku. Víc informací zatím nemám," řekl Pála ještě v Německu.

Podle policie výstřely zasáhly libanonskou rodačku žijící v Německu Rolu el Halabiovou, bývalou mistryni světa organizací WIBF a WIBA, která se chystala na zápas, a dva členy její ochranky. Všichni postižení podstoupili ještě v noci operaci a nyní jsou mimo ohrožení života.

Útočníkem měl prý být její nevlastní otec a bývalý manažer v jedné osobě, který kvůli špatnému zdravotnímu stavu boxerky nechtěl, aby pokračovala v kariéře. Kvůli tomu se i v lednu jejich pracovní vztahy rozešly.

Pála je po Lukáši Konečném druhým českým boxerem, který dokázal vybojovat pás evropského šampióna.

"Kdo mě zná, tak ví, že nejsem po žádném zápase se svým výkonem spokojený, ale trenér spokojený byl. Já jsem rád, že jsem zápas zvládnul - i vzhledem k tomu, že jsem byl dost limitován pochroumaným pravým ramenem,“ přiznal rodák z Prahy, který se kvůli tomuto limitu snažil více boxovat levou rukou a pravou jít více na spodek a zvedák.

„Rameno teď samozřejmě bolí, ale budu mít dost času dát se dohromady. Výborně vyšla taktika, kterou jsme na Mazikina vymysleli. Čekal, že se budu jako během našeho minulého zápasu tlačit dopředu, ale já jsem tentokrát boxoval spíš z ústupu. Musel hodně za mnou, chtěl jsem ho unavit. Vyšlo to opravdu dokonale," byl spokojený Pála, který už ve čtvrtek předpokládal, že soupeř nevydrží fyzicky všech dvanáct kol.

Český nejlepší boxer v nejtěžší váhové kategorii získal zatím svůj nejprestižnější titul. Nyní má před sebou otevřené dveře. V těch posledních by měl být boj o titul mistra světa.

Reklama

Související témata: