Hlavní obsah

Gymnasta Konečný neprošel na ME do finále

BERLÍN

Sportovní gymnasta Martin Konečný si na mistrovství Evropy v Berlíně nezacvičí ani jedno finále. Šestadvacetiletý český reprezentant obsadil v dnešní kvalifikaci víceboje 30. místo a v redukovaném pořadí mu postup mezi 24 nejlepších utekl o čtyři místa. Navíc se neprobojoval ani mezi osmičku finalistů na hrazdě či prostných.

Článek

Konečný, bronzový medailista z prostných na ME v roce 2006 v Řecku, jenž se před rokem a půl podrobil plastice kolenních vazů, si dělal ambice na tři účasti ve finále. Postupové příčky mu však zůstaly na hony vzdálené. Na hrazdě obsadil v kvalifikaci 45. místo a na prostných dokonce až 54. příčku.

Za hrazdu Konečný obdržel známku 13,575 bodu, na postup přitom bylo potřeba nejméně 15,125. Nejblíže k účasti ve finále jednotlivých nářadí měl dnes z tria českých gymnastů Jindřich Panský, jenž skončil dvacátý na přeskoku.

Kvalifikaci víceboje ovládli domácí závodníci. Zvítězil vicemistr světa Philipp Boy před Marcelem Nguyenem, třetí skončil Rus Maxim Děvjatovskij.

V pátečním programu v hale Maxe Schmelinga tak bude ve hře jediná česká zástupkyně Jana Šikulová ve čtyřiadvacetičlenném finále víceboje.

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Berlíně.
Muži - kvalifikace:
Jednotlivci - víceboj:
1. Boy 90,375 b., 2. Nguyen (oba Něm.) 89,725, 3. Děvjatovskij (Rus.) 89,425, ...30. Konečný (ČR) 81,775 - nepostoupil do finále.

Reklama