Hlavní obsah

Slavný baseballista Ramirez ukončil místo léčby kariéru

NEW YORK

Slavný baseballista Manny Ramirez krátce po začátku sezony zámořské MLB náhle ukončil kariéru. Osmatřicetiletý pálkař Tampy Bay měl z nespecifikovaného důvodu absolvovat program drogové prevence a léčby, místo toho se raději rozloučil.

Článek

Ramirezovo rozhodnutí zveřejnilo v tiskovém prohlášení vedení MLB, které však neuvedlo, zda byl dvojnásobný vítěz Světové série pozitivně testován na zakázanou látku. V roce 2009 byl Ramirez kvůli porušení antidopingových pravidel suspendován na 50 zápasů, spekulovalo se také o tom, že nechyběl mezi 104 baseballisty přistiženými při dopingu v roce 2003.

"MLB upozornila Mannyho Ramireze na záležitost související s programem drogové prevence a léčby. Raději než pokračovat v programu, Ramirez informoval MLB, že končí jako aktivní hráč. Pokud by se chtěl v budoucnu vrátit, musel by tento program dokončit," uvedli představitelé zámořské soutěže.

Rodák z Dominikánské republiky Ramirez tak za svůj nový klub Tampa Bay Rays odehrál pouze šest zápasů, už začátkem týdne tým opustil údajně kvůli rodinným důvodům. V lednu podepsal s mužstvem z Floridy roční smlouvu na dva miliony dolarů.

V Ramirezovi opouští MLB jeden z nejlepších ofenzivních hráčů poslední dekády. Dvanáctkrát byl vybrán do Utkání hvězd, devětkrát získal ocenění pro nejlepšího pálkaře ligy. Jeho 21 grand slamů, tedy nechytatelných odpalů při obsazených metách, je druhým nejlepším výkonem historie a 28 homerunů v play off rekordem soutěže.

Světovou sérii vyhrál v letech 2004 a 2007 v dresu Bostonu. V prvním případě byl vyhlášen nejlepším hráčem finále.

Reklama