Hlavní obsah

Limuzínu vystřídá dřina ve studené hale, ví Verner

Michal OsobaPrávo

Jediné zpestření monotónní přípravy na vrchol sezóny v podobě mistrovství světa si dopřeje bronzový krasobruslař z letošního ME Tomáš Verner. Dnes a zítra bude v pražské Tesla Areně ozdobou exhibice Nebeské hrany. „Nepamatuju, že by se někdy sešlo tolik hvězd na jednom ledě,“ vypráví.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Krasobruslař Tomáš Verner během krátkého programu na mistrovství Evropy ve švýcarském Bernu.

Článek

Do Česka přiletěl včera z Toronta, kde trénuje, na letišti ho vyzvedla limuzína. „Většinou bývají exhibice takovou odměnou po sezóně, jenže teď je to pro mě rozjezd před vrcholem. Takže mám smíšené pocity, tenhle luxus skončí a limuzínu zase vystřídá studená hala, kde mě čeká dřina a pot,“ vyhlíží závěrečnou přípravu.

Tu kterou si přes svou partnerku, francouzskou tanečnici Nathalie Pechalatovou, domluvil přímo v Moskvě, kam byl světový šampionát v období 25. 4.–1. 5. přeložen z přírodní katastrofou poničeného Japonska.

V Evropě tak zůstane tři týdny. „Dva dny jsem teď nespal. První noc jsem strávil balením, pořád jsem přemítal, co do kufru dát, abych toho neměl málo,“ vyprávěl. Druhou bezesnou noc absolvoval při přeletu. „Seděl jsem vedle španělské dámy, která neuměla přepnout televizi v letadle, ani hlasitost, a asi patnáctkrát šla přese mě na záchod,“ posteskl si.

Po dvou exhibičních vystoupeních se vydá domů na jih Čech. „A tam se konečně vyspím, po dlouhé době ve své posteli,“ těší se. Od pondělka už ho čeká moskevská dřina.

Reklama