Hlavní obsah

Delegáty valné hromady ČSTV vítala dechovka a museli přeparkovat

NYMBURK

Ostře sledovaná valná hromada Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) v sobotu začala za doprovodu pohřebních pochodů. Zasedání bylo krátce po začátku přerušeno, protože delegáti museli přeparkovat auta.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda Českého svazu tělesné výchovy Pavel Kořan

Článek

Při příjezdu do sportovního centra v Nymburce hrála delegátům dechovka pohřební pochody a vítal je transparent "Nestaňte se hrobaři českého sportu". Pod ním ležela černá rakev plná míčů a tenisek. To vše v duchu anonymní kampaně, v rámci které se ve čtvrtek válely na ulicích u sídla společnosti Sazka hromady zvětšených "stokorun" z dob Československa. Už dříve se na mostu u Sazky objevily figuríny oběšených sportovců, k jejichž instalaci se později přihlásila umělecká skupina Czakra.

Uzavřené jednání začalo dohady o programu valné hromady, ale po dvaceti minutách muselo být přerušeno, neboť do areálu přijela policie kvůli špatnému parkování. "Tohle nepamatuji," znělo mezi funkcionáři, kteří se hrnuli ze sálu a mířili k vozům.

Valná hromada má projednat nabídku na záchranu společnosti Sazka, v níž je ČSTV hlavním akcionářem. Loterijní firma je v úpadku a bojují o ni finanční skupiny. Penta, již preferuje šéf Sazky Aleš Hušák, a skupiny PPF a KKCG, která předala jednajícím před vstupem na hromadu dopis s nabídkou na záchranu Sazky.

Na programu je i změna stanov, v rámci které má dojít k přejmenování ČSTV na Asociaci sportu České republiky. Sportovní svazy se ale na schůzce před valnou hromadou dohodly, že změny stanov ani zprávu o činnosti ČSTV neschválí.

Reklama

Související témata: