Hlavní obsah

Českým judistům první den ME nevyšel, jediný zápas vyhrála Chytrá

ISTANBUL

Českým judistům nevyšel první den na mistrovství Evropy v Istanbulu. Pavel Petřikov ve váze do 60 kilogramů prohrál hned svůj první zápas s favorizovaným Ukrajincem Georgijem Zantarajou, jenž poté dokráčel k zisku titulu, a skončil bez umístění. Lucie Chytrá (do 52 kilogramů) v úvodním vystoupení sice uspěla proti Marii Bujokové z Ukrajiny, ale pak podlehla Belgičance Ilse Heylenové, která dvakrát za sebou na ME brala bronz. Chytrá se v konečném hodnocení dělila o 9. až 16. místo.

Článek

Petřikov ani Chytrá tak neobhájili svá sedmá místa z loňského mistrovství Evropy ve Vídni. Petřikov si tak nepřipsal žádný bod do olympijské kvalifikace, v níž je zatím na 21. pozici, přičemž přímo se na OH do Londýna podívá 22 judistů. Závodník PSK Hradec Králové a vítěz tří podniků Světového poháru na Zantaraju nestačil a po třech minutách mu podlehl na ipon.

O něco lépe si vedla Chytrá, jejíž přípravu poznamenala několik zdravotních komplikací. Po skalpu Bujokové však také před časovým limitem prohrála zápas s Heylenovou.

V pátek jsou na programu souboje středních vah. Z českých judistů se představí Jaromír Ježek (do 73 kg) a Jaromír Musil (do 81 kg). V sobotu nastoupí Lukáš Krpálek (do 100 kg) a Alena Eiglová (do 78 kg).

Mistrovství Evropy v judu v Istanbulu:
Muži:
Do 60 kg: 1. Zantaraja (Ukr.), 2. Šukvani (Gruz.), 3. Galstjan (Rus.) a Verde (It.), ...Petřikov (ČR) bez umístění.
Do 66 kg: 1. Ungvari (Maď.), 2. Karimov (Ázer.), 3. Gadanov (Rus.) a Oates (Brit.).
Ženy:
Do 48 kg: 1. Dumitruová (Rum.), 2. Csernoviczká (Maď.). 3. Jossinetová a Payetová (Fr.).
Do 52 kg: 1. Bonnaová (Fr.), 2. Ramosová (Portug.), 3. Coxová (Brit.) a Carrascosaová (Šp.), ...9.-16. Chytrá (ČR).
Do 57 kg: 1. Filzmoserová (Rak.), 2. Monteirová (Portug.), 3. Caprioriuová (Rum.) a Zabludinaová (Rus.).

Reklama

Související témata: