Hlavní obsah

Lewis se chystá do boxerského důchodu

PRAHA

Od vítězného zápasu s Vitalijem Kličkem v červnu letošního roku, v němž získal profesionální mistrovský titul v těžké váze, se britský boxer Lennox Lewis mezi provazy neukázal. A podle Lewisova trenéra už ani neukáže.

Foto: ČTK

Lennox Lewis (vlevo) naposled boxoval s Vitalijem Kličkem.

Článek

"Lennox se v ringu neobjeví do konce roku a s téměř stoprocentní jistotou ani nikdy poté," řekl Lewisův trenér Emanuel Steward britskému listu Daily Express.

Podle Stewarda je k Lewisovu odchodu ze scény příhodná chvíle. "Co mohl dokázat, to dokázal. Je mistrem světa v těžké váze, tak proč by neodešel na vrcholu a konečně si užíval," podotkl trenér.

Tělo slábne

"Samozřejmě platí 'nikdy neříkej nikdy', ale v tomto případě jsem si velice jistý: diváci už Lennoxe neuvidí," prohlásil kouč osmatřicetiletého rohovníka.

Steward je přesvědčený, že Lewis má stále obrovskou chuť do boje. "Musí si ale uvědomit, že fyzická kondice v 38 letech už pomalu odchází," míní.

Lewis v posledních letech omezil počet zápasů na minimum. Červnový duel s Kličkem svedl přesně rok po svém posledním vystoupení, v němž v osmi kolech porazil Mika Tysona.

Reklama