Hlavní obsah

MS v rychlobruslení bude kvůli koronaviru v Heerenveenu

Mistrovství světa v rychlobruslení se v únoru kvůli koronaviru neuskuteční podle původního programu v Pekingu, ale v Heerenveenu. V nizozemské rychlobruslařské mekce vznikne na začátku roku 2021 uzavřená "bublina", v níž se během pěti týdnů pojedou dva závody Světového poháru, mistrovství světa i Evropy.

Foto: Sport Invest

Česká rychlorbuslařka Martina Sáblíková v akci. (ilustrační foto)

Článek

V Číně se v rámci testu na zimní olympijské hry v Pekingu 2022 mělo uskutečnit mistrovství světa na jednotlivých tratích a také závod SP v Čchang-čchunu. Mezinárodní bruslařská unie (ISU) ale kvůli složité epidemické situaci závody v Asii zrušila. Již dříve ISU odvolala všechny čtyři závody SP plánované na tento kalendářní rok.

Aktuálně tak mají Martina Sáblíková a spol. v programu rychlobruslařské sezony jen dva závody SP v Heerenveenu (22.-24. ledna a 29.-31. ledna), jež navazují na ME, které se bude konat 16. a 17. ledna. Mistrovství světa by pak v hale Thialf mělo následovat 11.-14. února.

ISU dnes zároveň přesunula mistrovství světa v rychlobruslení na krátké dráze z Rotterdamu do jiného nizozemského města Dodrecht. Zároveň posunula jeho termín o týden dopředu na 19.-21. února, aby lépe navazoval na předchozí závody Světového poháru v Německu.

Reklama

Související témata: