Hlavní obsah

Velká pardubická letos bude, pořadatel se ale topí v dluzích

Zdeněk SeinerPrávo

Dostihový spolek Pardubice, pořadatel nejprestižnějšího překážkového dostihu na kontinentu, ve čtvrtek odpoledne přiznal, že má vážné finanční problémy.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Dostihové závodiště v Pardubicích

Článek

Vydal však prohlášení, ve kterém ujišťuje, že „žádné z přijatých či plánovaných změn ve společnosti Dostihový spolek, a. s. nijak nenaruší průběh aktuální dostihové sezóny na pardubickém závodišti“. Dostihový spolek přesto není daleko od krachu.

Dostihový spolek si po odchodu předsedy představenstva Miroslava Petráně (dnes nezávislý poslanec za Věci veřejné), do představenstva zvolil nové pardubické politiky. Hospodáření má stabilizovat především náměstek pardubické primátorky, renomovaný ekonom Jiří Rozinek (ČSSD). V čele představenstva je nově pardubický radní Jan Němec (TOP 09).

„Představenstvo společnosti bylo seznámeno s předběžnými výsledky auditu hospodaření k 31. 12. 2010 a je přesvědčeno, že je nutné učinit výrazná stabilizační opatření. Kumulovaná ztráta totiž převyšuje polovinu základního jmění společnosti. Návrh stabilizačních opatření bude projednán se všemi akcionáři na řádné valné hromadě, která se uskuteční 30. června 2011,“  píše se v interní zprávě, kterou dostalo Právo k dispozici.

Prvním z ozdravných opatření se seškrtání dostihů, pro které se zatím nenalezlo dostatečné sponzorské krytí. „Orientujeme se jen na dostihy a akce s prokazatelným ekonomickým přínosem,“ prohlásil Němec. „Nemyslím, že je dobré, když se nové vedení chce orientovat jen na dostihy, které vydělávají. Je to krátkozraká politika,“ řekl Právu Petráň.

S vážnou ekonomickou situací je spojeno i personální zemětřesení. Odchází nemalá část managementu včetně ředitele Dostihového spolku Jiřího Kunáta. Výpověď dostal k 31. květnu. „Řízení společnosti přebírá Michael Pejčoch, stávající zástupce ředitele. V nejbližší době bude vypsáno řádné výběrové řízení na post ředitele společnosti,“ potvrzuje Kunátův vyhazov prohlášení představenstva.

Reklama

Související témata: