Hlavní obsah

Barešová nepojede na ME, světový titul obhajovat bude

PRAHA

Denisa Barešová nebude na mistrovství Evropy ve sportovní aerobiku útočit na třetí titul za sebou. Členka Dukly Praha se potýkala se zdravotními problémy, nezúčastnila se žádného domácího nominačního závodu na a Český svaz aerobiku, fitness a tance FISAF.cz její nominaci neschválil. Barešová ale má jistotu, že bude na podzim obhajovat v australském Gold Coast titul mistryně světa.

Foto: Český svaz aerobiku

Denisa Barešová

Článek

"Určitým způsobem rozhodnutí komise chápu. Taková jsou pravidla. Jen je možná škoda, že v aerobiku neplatí to, co v některých jiných sportech, tedy to, že obhájce titulu má automaticky zajištěnou účast i na příštím šampionátu," uvedla Barešová v tiskové zprávě. Na neúčasti našla i pozitivum. "Aspoň se snad definitivně vyléčím, protože vir po mononukleóze mám v sobě pořád," řekla.

Česko budou v Turínu (23.- 26. června) reprezentovat Tamara Jiříková, Kateřina Šmejkalová a Karolína Svobodová. "Výsledků Denisy si vážíme, ale holky se řádně nominovaly a není možné platnou nominaci mimo veškerá pravidla měnit," uvedla šéfka FISAF.cz Jana Havrdová.

Divokou kartu na světový šampionát dostala Barešová díky výhře v posledním nominačním závodu na MS v Havlíčkově Brodě. Bude tak moci obhajovat titul, který získala loni v Eindhovenu a stala první českou mistryní světa po třinácti letech od vítězství Olgy Šípkové. Světový šampionát se uskuteční 18. až 23. října.

Reklama

Související témata: