Hlavní obsah

Čeští rychlostní kanoisté v Račicích medaili nezískali

RAČICE

Čeští reprezentanti v rychlostní kanoistice vyšli medailově naprázdno také v dnešních závodech Světového poháru v Račicích. Nejblíže stupňům vítězů byli deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem, kteří dnes čtvrté místo v závodu na 500 metrů. Na pódium se nedostal ani kajakář Filip Šváb, kterému na dvoustovce chyběly na pátém místě k bronzu čtyři setiny.

Článek

Šváb, jeden z velkých českých adeptů na finále na srpnovém mistrovství světa v Szegedu a tím i na postup do Londýna na nové olympijské trati, byl však spokojen. Na závod se totiž nijak speciálně nepřipravoval.

"Byl to krásný výsledek, byl jsem rád, že jsem vůbec někoho předjel, protože jsem do závodu šel z tréninku," prohlásil Šváb. Kde mohl čtyři setiny ztratit, netušil. "Je to takový fofr, bylo to spíš o štěstí, možná jsem mohl kopnout loď do cíle dřív," uvedl.

Pátá skončila na málo obsazené neolympijské trati kanoistek na 500 metrů Anna Navrátilová. Poslední ve finále dvoustovky byl deblkajak Andrea Doktorová, Michaela Fasnerová, který se mezi nejlepší probojoval překvapivě, neboť sneteř reprezentačního kouč Martina Doktora s Fasnerovou spolu trénují pouze dva týdny.

V Račicích jsou na programu ještě netradiční závody na 5000 metrů.

Reklama