Hlavní obsah

Boxeři Prostějova získali po třech letech mistrovský titul

ÚSTÍ NAD LABEM

Boxeři Prostějova mají opět po třech letech mistrovský titul. V závěrečném kole extraligy sice podlehli společnému týmu Mostu a Děčína 8:10 a připsali si druhou porážku v soutěži, ale současně neuspěl ani druhý uchazeč o titul z Českých Budějovic, který prohrál v Ústí nad Labem rovněž 8:10.

Článek

Ústí nad Labem jako obhájce prvenství z posledních dvou let doplatilo v této sezoně na marodku a skončilo v tabulce poslední. Severočeši měli stejný počet bodů jako třetí Děčín/Most i shodné skóre a také vzájemné zápasy skončily stejně, 10:8 respektive 8:10. Až pomocné body z těchto utkání (25:21) rozhodly v neprospěch Ústí.

Soutěž byla původně pětičlenná, ale v průběhu sezony z ní vystoupili boxeři Ostravy, kteří se nedostavili ke dvěma zápasům. Jejich výsledky byly anulovány.

"V příští sezoně se zřejmě extraliga opět rozšíří na pět zástupců. Zájem vstoupit do české nejvyšší soutěže má Nitra, která chce svůj druhým tým zařadit do české prvoligové soutěže. Na Slovensku totiž žádná pravidelná soutěž boxerů není," řekl ČTK předseda STK extraligy Milan Džavík.

Závěrečné 6. kolo extraligy boxu:
Ústí nad Labem - České Budějovice 10:8
Body: Vuong (do 54 kg), Kovalenko (56), Chládek (64), Bilík (69), Řezníček (81) - Aperjan (60), Vodárek (75), Horák (91), Kohout (nad 91).
Děčín+Most - Prostějov 10:8
Body: Velký (56), Chval (60), Svoboda (69), Stárek (81), Průša (+91) - Freiher (54), Rieterman (64), Besaljan (75), Novotný (91).

Reklama

Související témata: