Hlavní obsah

Zlatý chlapec v ringu zinkasoval 700 miliónů dolarů. Teď se musí De La Hoya léčit

PRAHA

Před dvěma lety „Zlatý chlapec“ boxer Oscar De La Hoya ukončil kariéru. Dnes přesto dále bojuje. Ale nestojí v ringu proti sobě rovným. Má proti sobě soka, který je jeden z nejtěžších. V minulosti šampión šesti váhových kategorií se rozhodl jít na léčení. Proč? Oficiální důvod není znám. Server popcrunch.com píše o drogové závislosti.

Foto: internet

Americký boxer Oscar De La Hoya

Článek

„Upřímně jsem si řekl, že mám problém, chci si ho přiznat. Všichni lidé mají nedostatky, já nejsem výjimkou. Respektujte, prosím, mé soukromí,“ řekl De La Hoya, který by měl pobývat v rehabilitačním centru v Kalifornii.

Osmatřicetiletý bývalý boxer začal velkou kariéru na olympiádě v roce 1992. V Barceloně získal zlato. Postupem času se radoval z deseti titulů mistrů světa, podle odhadů si měl vydělat až 700 miliónů dolarů. Poslední bitvu odboxoval v prosinci 2008. Prohrál po technickém k.o., radoval Manny Pacquiao. De La Hoya teprve podruhé v kariéře prohrál před závěrečným gongem.

"Jsi stále můj idol," řekl mu přesto Pacquiao. "Ne, ty jsi můj," odvětil poražený, který si vysloužil přezdívku Zlatý chlapec. Ten i přes prohru v této bitvě pobral 20 miliónů dolarů.

Dědeček Vicente, otec Joel i bratr Joel byli boxeři. Boxerská nit se táhne touto rodinou. V dubnu 2009 se vzdal rukavic jeden z nejslavnějších, kteří vkročili mezi provazy. "Box je moje vášeň, narodil jsem se pro něj. Šlo o obtížné rozhodnutí, ale když boxer pozná, že už nemůže bojovat na stejné úrovni jako dřív, měl by dospět ke smíření, že je konec," prohlásil při loučení v Los Angeles.

A o dva roky později? „Během kariéry a života se mi splnilo vše. Jsem přesvědčen, že s podporou rodiny a přátel se stanu silnějším a zdravějším,“ uvedl De La Hoya v prohlášení podle espn.com.

Reklama