Hlavní obsah

Boxerský svátek a lidi se nehrnou, Konečný může bojovat v Česku naposledy

ÚSTÍ NAD LABEM

Množina o několika známých jménech, titulové klání zve fanoušky z plakátů. Přesto dostanete ve výsledku neznámou. Takový je stav ohledně zájmu o boxerský galavečer, který se uskuteční v pátek v Ústí nad Labem. V současnosti nejlepší český boxer Lukáš Konečný bude obhajovat titul mistra Evropy, na programu je i duel o mistryni světa. Rvačka o lístky zatím ale nevypukla.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Profesionální boxer Lukáš Konečný (vlevo) před zápasem o titul mistra Evropy s Husseinem Bayramem (vpravo) z Francie. V druhém zápase pátečního večera se utká o titul mistryně světa Christina Hammerová (druhá zleva) s Marií Lindbergovou (druhá zprava).

Článek

"Když se uvidí, že u nás není chuť po tomto sportu, tak budu boxovat někde jinde. Je v tom hodně sponzorů a peněz. Jakmile se to mému manažerovi nevyplatí, tak to udělá v Německu, nebo mě pošle boxovat ven, za to on dostává více peněz,“ je nekompromisní Konečný.

Hokejová Zlatopramen aréna v Ústí má kapacitu sedm tisíc míst. Podle neoficiálních informací mělo, být v úterý odpoledne, prodáno do dvou tisíce vstupenek. Ty se prodávají přes ticketstream, k tomu si i pořadatelé zajišťují prodej.

Pokud by na pět zápasů večera přišly dva tisíce fanoušků, Konečný by to považoval za zklamání. „Pro mě obrovský. Takový zápas. Už snad nejde udělat něco navíc, něco většího, je to vrcholný a super zápas. Je tu první boxer na evropském žebříčku, nevím, co by lidi mohli ještě více chtít,“ láme si hlavu dvaatřicetiletý brněnský rodák.

Profesionální boxer Lukáš Konečný (vlevo) před jeho zápasem o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii s Husseinem Bayramem (vpravo) z Francie. foto: ČTK/Libor Zavoral

Vysvětlení menšího zájmu přesto možná existuje. V pátek v Ústí vystupuje v letním kině zpěvák Michal David. Na něj byl předprodej zahájen ještě před oznámením boxerského galavečera. K tomu v šedesát kilometrů vzdáleném Chomutově se ve sportovní hale koná v ten samý večer Grand prix Chomutov Thaibox a MMA. "Thaibox a box jsou dvě nesrovnatelný věci. Většina fanoušků je odlišných. V Ústí jde o takový zápas, takový titul, to je něco nesrovnatelného,“ odmítá toto Konečný.

Dalším důvodem menšího zájmu může být i přímý přenos České televize. Pohodlí doma je pohodlí. Otázkou tak zůstává, zda nešlo zápas přesunout na jiný termín. „Nebyl prostor s tím něco udělat,“ říká český boxer. Proč? „Kvůli české, francouzské i německé televizi. Bylo složité to doladit,“ vysvětluje Konečný.

Profesionální boxer Lukáš Konečný před zápasem o titul mistra Evropy.foto: ČTK/Libor Zavoral

Třetím faktem, který se mohl projevit na zájmu - nezájmu, je oznámení o konání duelu. Sport.cz o datu a místě psal jako první 31. března. Tedy téměř před dvěma měsíci. „Je to i o reklamě, tohle bylo dělané pozdě,“ přiznává boxer, který v případě výhry získá právo se utkat se Sergejem Dzinzirukem o pás mistra světa. To ale může také být už za hranicemi.

„Mám trochu obavy, když vidím, jak běží předprodej. Dokážu boxovat i před třiceti lidmi, ale jakmile bude hala naprosto naplněná, tak je atmosféra lepší, diváci mě vyhecují,“ netají se Konečný. Více bude vědět v pátek večer. V osm jde do ringu.

Reklama