Hlavní obsah

Konečný musí za pár hodin vyhrát. Pak si chce vyhodit z kopýtka

Naposledy si pořádně dopřál laskomin a bůčku kolem Vánoc. Od té doby čekal na telefon, a ten zazvonil. Profesionální boxer Lukáš Konečný bude obhajovat v lehké střední váze pás mistra Evropy a Interkontinentální titul WBO. V pátek se proti němu v Ústí nad Labem postaví Francouz Hussein Bayram. "Už aby to bylo za mnou, chci si trošku vyhodit z kopýtka,“ přiznává Konečný po půlroční přípravě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Profesionální boxer Lukáš Konečný (vlevo) před jeho zápasem o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii s Husseinem Bayramem (vpravo) z Francie.

Článek

Pár hodin zbývá do vašeho padesátého profesionálního zápasu, máte formu? Připravoval jsem se opravdu dlouho, myslím, že i svědomitě, a to i vzhledem k životosprávě, takže věřím, že jsem v dobrý formě.

Musel jste se šest měsíců krotit v jídle? Chlastem počínaje a normálním jídlem, který mám rád, konče (smích).

Jdete do zápasu s protivníkem, který je o devět centimetrů vyšší, co od něj můžete očekávat? Znám ho, vím, jak boxuje. Viděl jsem několik jeho zápasů. Teď před zápasem se jde spíš hlavně podívat, kde dělá malé chybičky, jaké má nebezpečné údery. To vše si poté uvědomit před zápasem, soustředit se na to a trestat.

Profesionální boxer Lukáš Konečný (vlevo) před duelem o titul mistra Evropy s Husseinem Bayramem (vpravo) z Francie. V dalším zápase pátečního večera se utká o titul mistryně světa Christina Hammerová (druhá zleva) s Marií Lindbergovou (druhá zprava).foto: ČTK/Libor Zavoral

Na co si budete muset dát od Francouze největší pozor? Je to dlouhý a vysoký kluk, budu muset jít hodně k tělu, zkracovat vzdálenost. I když je hubený, tak má celkem silný úder. Musím vycházet klasicky z mého krytu. Budu si muset dávat pozor na zadní zvedáky a pevný rovný údery mezi ruce.

Jste zkušený, ale cítíte brnkání nervů? Těším se, až to budu mít za sebou. Začal jsem se připravovat začátkem ledna, měl jsem informace, že bych mohl mít zápas. Nakonec je z toho půlroční příprava, to už člověku leze na nervy. Už jsem říkal trenérovi, že budu chtít delší pauzu, trošku si budu chtít vyhodit z kopýtka.

Boxer Lukáš Konečný obhájil v prosinci v Praze titul mistra Evropy.foto: Právo/Petr Hloušek

Duel se koná v Česku, takže asi nemáte moc klidu. Je to výhoda, nebo ne? Trochu mi právě pomáhá, že je zápas v Čechách, lidi a kamarádi mě otravují, volají. Jsem rád, že nemám velký klid jako, když jsem v zahraničí. Tam je na pokoji velký prostor na přemýšlení. Teď to tak není, takže rychleji ubíhá čas.

Co je pro vás důležitější? Vyhrát nebo předvést kvalitní výkon? Pro mě je důležitý vyhrát. Ať to bude jakýkoli výkon. Když vyhraju, budu spokojený. Samozřejmě bych rád vyhrál před limitem. Pak jde ještě o dvě věci. Vyhrát co nejdřív, abych si ušetřil práci, to by bylo pro mě parádní. Nebo vyhrát v posledním kole, což je zase nejlepší pro diváky (úsměv). Ale je zbytečné spekulovat. Pro mě je v tuhle chvíli každý zápas důležitý. Kdybych prohrál, tak to je obrovský krok zpátky.

Páteční zápasy na galavečeru v Ústí nad Labem
19:15Vedran Akrap vs. Jan Balog
20:00Lukáš Konečný vs. Hussein Bayram (zápas o titul mistra Evropy)
PotéArleta Krausová vs. Eva Henešová
22:00Christina Hammerová vs. Maria Lindbergová (zápas o mistryni světa)
PotéŠtěpán Horváth vs. Vladimír Fecko

Reklama