Hlavní obsah

Schůzi věřitelů Sazky hrozí anonym bombou

PRAHA

Schůzi věřitelů, na které se má ve čtvrtek rozhodnout o budoucnosti Sazky, ohrožuje anonym píšící o bombovém útoku. Insolvenční správce Sazky Josef Cupka prý obdržel dopis s výhrůžkou, že ve čtvrtek v Národním domě na Vinohradech, kde se schůze koná, vybuchne bomba.

Článek

Dopis byl podepsán slovem "přítel" a napsán na počítači, nebo strojem. "Někdo, kdo v dopise tvrdí, že už má dost šmejdů ze Sazky, mě varuje, že ve čtvrtek nemám chodit na schůzi věřitelů," řekl Cupka.

"Šmejdi" nejsprostším slovem

Cupka o dopise informoval soudce Jaromíra Harmacha, který má případ Sazka na starosti, a státní zastupitelství, které kauzu dozoruje. "Anonym nepoužíval v dopise žádná vulgární slova, šmejdi bylo to nejhrubší slovo, které se tam objevilo," dodal Cupka.

Je nepravděpodobné, že by kvůli anonymu byla klíčová schůze odložena, ale je možné, že policie připraví mimořádná bezpečnostní opatření..

Sazka je od konce března v úpadku kvůli dluhům způsobeným stavbou O2 arény v Praze. Čtvrteční schůze věřitelů bude rozhodovat o tom, zda bude firma reorganizována, nebo spadne do konkurzu.

Reklama

Související témata: