Hlavní obsah

Česko a Ústí slaví, boxer Konečný doma exceloval a obhájil titul mistra Evropy

ÚSTÍ NAD LABEM

Po osmi letech se představil v Ústí nad Labem a donutil fanoušky vstát ze sedaček. Takové představení v pátek sehrál profesionální boxer Lukáš Konečný. Díky němu obhájil titul profesionálního mistra Evropy a interkontinentální titul organizace WBO v lehké střední váze. Ve 12 kolech porazil na body 118:110, 119:109 a 117:111 Husseina Bayrama z Francie, čtyři tisíce lidí v hokejové aréně tleskalo jeho suverénnímu výkonu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentáoního šampióna organizace WBO.

Článek

"Nebylo to snadný, ten kluk měl granáty a byl zkušený, ale moc děkuju fanouškům, tohle jsem potřeboval, i když jsem od druhého kola neslyšel, praskl mi pravý bubínek," řekl po utkání Konečný.

Nejvýše postavený muž na evropském žebříčku bude nyní chtít bojovat o titul mistra světa s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, se kterým už takový duel jednou prohrál.

Pátek ale byl soubojem o Evropu. Zlatopramen aréna přivítala dva nejlepší evropské boxery v lehké střední váze a Konečný potvrdil roli favorita. Třináctý muž světa porazil soka, který byl na žebříčku před utkáním světové číslo 45. Navíc v jubilejním padesátém duelu profesionální kariéry. Dvaatřicetiletý Čech má nyní bilanci 47 výher a tři porážky. Pětatřicetiletý Bayram prohrál počtvrté z 38 zápasů.

Zápas o titul profesionálního mistra Evropy v boxu a interkontinentální titul organizace WBO v lehké střední váhové kategorii Lukáš Konečný (ČR) - Hussein Bayram (Francie).foto: ČTK/Libor Zavoral

Bayram vstoupil do ringu s čelenkou, kterou zdobil nápis Ninja, Konečný si už při nástupu užil velký aplaus, při hymně posílal dcerám a manželce polibky, při představování rozhodčích stačil ještě komunikovat s publikem.

Stačilo pár sekund prvního kola a fanoušci ukázali, komu fandí. Český boxer tlačil a měl více tvrdších úderů, což se setkalo s povděkem. Před duelem Konečný upozorňoval na přímé rovné údery Francouze a zadní zvedák. S tím se také několikrát potkal.

Zápas o titul profesionálního mistra Evropy v boxu a interkontinentální titul organizace WBO v lehké střední váhové kategorii Lukáš Konečný (ČR) - Hussein Bayram (Francie). foto: ČTK/Libor Zavoral  

Nestůj, toč se, křičela manželka na Konečného 

Ve třetím kole celá hala začala skandovat „Lukáš, Lukáš,“ za což se brněnský rodák odvděčil ránami na Bayramova levá žebra, pověstný pravý hák slavil úspěch.

Diváci hnali Konečného stále dopředu a soupeř si už v pátém kole více chránil levou stranu, kam dostával přesné pozdravy. „Nestůj, toč se,“ radila v sedmém kole i manželka Jarka.

I diváci se nenechali zahanbit, při každém povedeném úderu vytvářeli pekelnou atmosféru, kterou si český táta tří dcer před duelem přál. A za bouřilvého aplausu a řevu fanoušků se dočkal i vytoužené odměny, vyhrál a obhájil evropský primát, v Evropě je nejlepší. Na konci chtěl soupeře poslat k zemi, ale nepodařilo se.

Je dobojováno. Lukáš Konečný (vlevo obhájil titul profesionálního mistra Evropy a interkontinentálního šampióna organizace WBO.foto: ČTK/Libor Zavoral

"Chtěl jsem pro lidi udělat víc, ale byl to pro mě hodně důležitý zápas, nechtěl jsem prohrát, trošku jsem více zatlačil, pár úderů se mi povedlo, ale bylo už pozdě, byl jsem šťastný, že jsem si to pohlídal," přiznal vítěz.

Konečný naposledy prohrál 26. dubna 2008 s Dzinzirukem v klání o mistra světa. Toho by teď rád potkal znovu v totožném boji. "Když to nebude Dzinziruk, tak se titulu vzdá a bude to někdo jiný. Myslím, že teď už to opravdu musí být, to jinak nejde. Porážím slušné soupeře, jsem vysoko na žebříčku. Uvidíme, záleží co manažer," dodal Konečný.

Reklama