Hlavní obsah

Do pražského Edenu zavítá špičkový hokejbal

PRAHA

Fanouškům hokejbalu nabízí nadcházející víkend závěrečný díl finálové části Českého poháru 2011, kterou přivítá zimní stadion v pražském Edenu. Bude pokračovat překvapivé tažení prvoligového Kova? Na cestě do finálového turnaje vyřadili Pražané tři extraligové týmy, v semifinále je čeká další. Pokud Hradec Králové porazí, v zápase o nejlepší tým Českého poháru si dost možná zahrají se staronovým extraligovým mistrem z Kladna.

Foto: archiv, Právo

Hokejbalisté pražského Kova v akci.

Článek

„Na extraligovou konfrontaci se všichni těší. Vždyť ještě loni jsme proti těmto týmům hráli v lize. Nechci řešit, jestli máme šanci nebo ne. Hradec má kádr plný reprezentantů, ale to nás o to víc nemotivuje,“ říká k sobotnímu semifinálovému duelu kouč Kova Tomáš Herstus.

Východočeský tým zažil po velmi dobře rozehrané sezoně obrovské zklamání. Nejlepší celek základní části vypadl v semifinále s Ústím. „Od vyřazení jsme si dali 14 dní volno. Odpočinuli jsme si a přišli na jiné myšlenky. Na sobotní zápas s Kovem budeme připraveni a chceme vyhrát,“ prohlásil nekompromisně trenér Hradce Miroslav Hrabica.

Přehlídka reprezentantů

Klubová sezona je téměř u konce a reprezentanti se připravují na světový šampionát, který se koná na konci června v Bratislavě. Do Edenu jich v dresu Kladna a východočeského celku přijede opravdu hodně. „Kladno potřetí za sebou vyhrálo extraligu, Hradec patří dlouhodobě ke špičce extraligy. Kostra reprezentace je složená z hráčů těchto klubů. Bude to parádní podívaná,“ přiblížil Michal Krček, který hokejbalovému Kovu šéfuje.

Los Final four proti sobě postavil i Kladno s Opavou, která podobně jako pražský tým loni z extraligy vypadla. O to větší motivaci do sobotního utkání má. A vůbec nevadí, že proti ní stojí tým hokejového mistra světa Drahomíra Kadlece. „Kladno má vynikajícího trenéra a velezkušené hráče. Sport ale někdy nemá logiku a my můžeme překvapit,“ věří trenér slezského celku Vladimír Führich.

Semifinálová utkání jsou v Edenu na programu v sobotu, kdy od 12.00 hraje Kovo s Hradcem a v 15.00 se potká Kladno s Opavou. Nedělní program začíná už v 9.00 zápasem o 3. místo a finále je naplánováno od 11.00.

Reklama