Hlavní obsah

Hokejbalisté Hradce získali potřetí za sebou Český pohár

PRAHA

Potřetí za sebou vyhráli hokejbalisté Hradce Králové Český pohár. Na zimním stadionu v Edenu se v nedělním finále závěrečného Final four střetli s letošním českým mistrem - kladenským Alpiqem a bylo se na co koukat. Hradečtí se na závěrečném turnaji rozstříleli, ale především skvěle sehrané přesilovky jim zajistili zlato, proměnili celkem čtyři. „Využití přesilových her se podle mě stalo rozhodujícím momentem zápasu,“ tvrdil po finále hradecký forvard Jan Bacovský, který velel finálové výhře 6:4.

Foto: archív, Sport.cz

Hradečtí hokejbalisté (v červeném) v semifinálovém zápase s pražským Kovem.

Článek

Kladno v posledním duelu sice dvakrát vedlo, ale sestava plná mladíků nebyla schopná odolávat ofenzivní smršti soupeře. Přitom v sobotu si slušně zastříleli proti Opavě, kterou rozdrtili v semifinále 8:1. V neděli už takový úspěch neměli.

„Přesto jsem s hráči spokojen. Zkoušeli jsme mladé kluky, kteří se projevili výborně,“ nabídl svůj postřeh kouč Alpiqu Drahomír Kadlec, který za několik dnů povede českou reprezentaci na mistrovství světa v Bratislavě.

Na třetím místě skončilo Kovo, které v semifinále podlehlo pozdějšímu vítězi z Hradce 5:6. „Oni naše vyloučení trestali, my jejich ne,“ konstatoval forvard pražského celku Jan Janáček. Ten mohl být spokojený v neděli, kdy si jeho tým pohrál s Opavou a po výhře 8:1 bral bronz.

„V neděli jsme si zápas užívali. Hráli jsme dobře kombinačně, předvedli několik pěkných akcí. Myslím, že jsme za extraligovou elitou tolik nezaostávali. Škoda, že se nám nepodařilo dostat do finále, ale i třetí místo je dobré,“ prohlásil kouč prvoligového Kova Tomáš Herstus.

Reklama