Hlavní obsah

VIDEO: Brashear má rváče v těle i v srdci. Z NHL se vrhl do brutální MMA a kraloval

PRAHA

Vlezl v NHL na led a mohli jste si vsadit, že se určitě popere. Donald Brashear patřil do sekce rváčů. Naposledy působil v minulé sezóně v Rangers. Teď přešel i na jiné hřiště. Má za sebou premiéru v kleci, ve stylu MMA. A ta skončila rychle. Po jedenadvaceti sekundách byl Matthew Bergeron poražen. Knockout ve stylu: hurá akce.

Článek

Na úvod působivý start. Devětatřicetiletý Brashear nebyl nikdy draftován týmem z NHL, přesto podepsal smlouvu jako volný hráč s Montrealem v roce 1992. V nadcházející ročníku zámořské soutěže se už zapojil do hry. Za kariéru stihl přes 200 bitek a nastřádal téměř tři tisíce trestných minut. Hrál v Montrealu, Vancouveru, Philadelphii, Washningtonu a v NY Rangers.

„Jakmile jsem se dostal do klece, tak jsem se cítil jako doma. Nemám za sebou hodně zápasů, ale miluju učení, baví mě to,“ řekl po vítězství Američan pro Canadian Press.

Teď se účastník dvou mistrovství světa a 110 kilový pořez postavil do klece a 4. června si odbyl premiéru jako bojovník, kde přesvědčil. Na debut se připravoval v Nordik Fight Clubu v Québecu a další zápasy by ho neměly minout. „Zaujala mě jeho technická dovednost. Je to rychlý žák,“ nechal se slyšet prezident MMA Eric Champoux.

MMA
Mixed Martial Arts, známé také jako ultimátní zápasy, jsou plnokontaktním bojovým sportem, kde se bojuje jak ve stoje, tak na zemi. MMA je nejbrutálnější forma zápasu. Kombinuje v sobě thai box, karate, judo, brazilské jiu jitsu aj.

Reklama

Související témata: