Hlavní obsah

U rádia se mu změnil svět. Syn legendy Gretzkého míří do baseballové Mekky

Do tátových stop přímo nevstoupil, světu se může ukázat na jiném hřišti. Wayne Gretzky byl nejzářivější hvězdou v hokeji, jeho syn Trevor dal přednost baseballu. A má nakročeno do výšin. V sedmém kole draftu MLB si ho vybralo Chicago Cubs. Gretzky junior nyní stojí před velkým dilematem. Do poloviny srpna se musí rozhodnout, zda podepíše profesionální smlouvu, nebo zůstane v univerzitním týmu v San Diegu.

Foto: Gus Ruelas, ČTK/AP

Trevor Gretzky, syn hokejové legendy

Článek

Chicago si vybralo dospívajícího mladíka jako 219. celkově. „Seděli jsme všichni v kuchyni u počítače a poslouchali rádio. Bylo to naprosto úžasné, když jsme to slyšeli. Opravdu jsem to nečekal. Jsem opravdu vděčný, že si mě vybrali,“ rozplýval se syn legendárního otce.

Gretzky měl pro tým, který si ho vybral, jen samá slova chvály. „Je to tak absurdní. Nemůžu uvěřit, že se to stalo, jde o prvotřídní organizaci. Mám před sebou dlouhou cestu, musím opravdu tvrdě pracovat, ale je to tak vzrušující,“ nemohl se nabažit při rozhovoru pro espn.com.

Pocit hrdosti prožíval i otec, který ví, jaké to je být profesionálním sportovcem. A k tomu na top úrovni. Pokud bude syn hrát MLB, bude mít vedle sebe velkého rádce.

„Myslím, že je to opravdu úžasné. Jsme na něj hrdí. Mohu říct, že jsem byl skutečně nervózní. Když volal generální manažer Cubs, bylo to skutečně vzrušující. Je tu ještě hodně práce, ale tohle byl zvláštní den,“ přiznal Gretzky senior.

Nejproduktivnější hokejista historie NHL Wayne Gretzky má s herečkou Janet Jonesovou pět dětí, Trevor se narodil jako třetí.

Reklama

Související témata: