Hlavní obsah

Bože, hrajeme o Stanley Cup. Není moc lepšího než tohle, přiznává kouč Vancouveru

Dvanáct gólů inkasoval, a to neodchytal ani dva celé poslední zápasy finále Stanley Cupu. Roberto Luongo se přesto dnes v noci opět postaví do branky Vancouveru, trenér mu věří. Na opačné straně se ukáže bostonský Tim Thomas. Za minulá dvě utkání pustil za záda jediný puk. Kdo se bude radovat v pátém duelu, který začíná ve dvě ráno? Stav série je 2:2 na utkání. Kdo vyhraje, přiblíží se na krok od euforie. Tím je zisk slavného poháru.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Roberto Luongo se nestačí divit, ve čtvrtém finálovém utkání byl střídán.

Článek

Luongo sice v Bostonu pustil dvanáct gólů, nebyl to podařený "výlet", ale nenechte se mýlit, i v pátém duelu ukáže prst kouče Alaina Vigneaulta na dvaatřicetiletého gólmana. A má pro to argumenty.

„Tohle není záležitost jednoho hráče. Všichni víme, že celý tým může hrát lépe. My jsme nadšení nad příležitostí, která je před námi. Bože, my jsme jeden z posledních dvou týmů, které hrají o Stanley Cup. Teď budeme mít v tomto velkém městě výhodu domácího ledu, také tu jsou skvělí fanoušci, není moc lepšího než tohle,“ citoval Vancouversun.com trenéra Vancouveru.

Gólman Vancouveru Canucks Roberto Luongo vychytal jeden ze střeleckých pokusů Davida Krejčího ve třetím finále Stanleyova poháru. foto: Reuters

Luongo přiznal, že musí být lepší, pokud chtějí získat kontrolu nad finálovou sérií. Po čtyřech zápasech je stav 2:2. První dvě utkání vyhrál Vancouver, další dvě následující Boston. Nyní se vše přesouvá opět do Kanady. „Kohokoli se z mužstva zeptáte, tak není spokojený s posledními dvěma zápasy. Myslím, že jsme všichni na sebe pěkně naštvaní,“ pověděl Luongo.

Ten řeší jak lépe chytat, spoluhráči zase jak překonat Thomase. Za posledních sto dvacet minut ho Kosatky překonaly pouze jednou. On je teď problémem v cestě za vítězstvím.

Zádrhelem je pro Vancouver gólman Bostonu Thomas 

„Předchozí zápas nebyl nijak zvlášť vynikající, ale bylo tam pár dobrých momentů. Musíme vyřešit problém s Timem Thomasem, to je zádrhel. Musíme nadále tvrdě pracovat, máme výhodu domácí ledu, to je dobré,“ citovaly stránky NHL kapitána Henrika Sedina.

„Musíme se zvednout, abychom mohli slavit opět sladkou výhru. Musíme hrát jako by šlo o poslední sedmý zápas,“ dodal Luongo. Pokud by propadl potřetí, už by se nemusel letos zvednout, šanci by dostal Cory Schneider, který už v minulém utkání odchytal téměř šestnáct minut.

Reklama

Související témata: