Hlavní obsah

Na Slovensku zastřelili trenéra bojových umění samopalem

PRAHA

Tragédie na Slovensku. Tři rány ze samopalu zabily trenéra bojových umění. Obětí se stal František Vančo. Neštěstí se stalo v pátek večer poblíž Nitry na benzínové stanici, napsal slovenský čas.sk. Čtyřicetiletý kouč byl zabit během jízdy samopalem vzor 58.

Článek

„Našli jsme čtyři nábojnice, čtyřicetiletý František byl zasažený třemi ránami. Jedna směřovala do hlavy, druhá do hrudi a třetí zasáhla prsty, muž zraněním na místě podlehl,“ řekla mluvčí ředitelství Policejního sboru v Nitře Božena Bruchterová.

František Vančo byl trenérem bojových umění a měl černý pásek v džiu-džitsu. Účastnil se turnajů Ultimate Fight, ve který se bojuje bez pravidel a holýma rukama. Podle slov některých sportovců, kteří ale nechtějí být jmenovaní, bral Vančo bojové umění jako sport, nebyl agresivní a sebekontrole učil i své svěřence.

Před třemi lety se ale zapletl do potyčky s cizinci v baru a v podchodě jedním úderem pěstí zabil Turka Kilicu Leventa. Nitranský soud ho uznal vinným ze zabití a výtržnosti. Dostal tři roky s podmínečným odkladem na čtyři roky. Vančo před soudem vypověděl, že šlo o sebeobranu a svého činu litoval.

Reklama