Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Haye vyrazí do ringu na Klička jako voják, který nechodí do fast foodu

Přiostřuje se. Zatím jen slovně, ale i tak. Ring přijde na řadu 2. července. Těžká tonáž Vladimir Kličko vs. David Haye v Hamburku. Boxerské galapředstavení, které už týdny před prvním kolem prýští emocemi. Však jde také o duel čtyř šampiónů. Ukrajinec s pásy WBO, IBO a IBF a Angličan s titulem WBA.

Foto: Goran Tomasevic , Reuters

David Haye v přípravě na zápas

Článek

Haye se naposledy nechal při otevřeném tréninku vyfotit v ringu s plakátem, kde pravou rukou uráží pěstí hlavu soka, která letí do dáli. Samozřejmě nechybí dostatek krve pro názorné dokreslení. A nápis nad tímto vyobrazením? „ David Haye’s Knockout“.

„Bezpochyby půjde o jeden z největších zápasů za poslední roky. Musím být v nejlepší formě, chci vyhrát. Jsem na vrcholu své kariéry. Vladimir nebude mít žádný prostor pro výmluvy,“ pronesl rodák z Londýna. Ale Haye nešel daleko ani pro ostřejší střelivo, když předváděl své vypracované svalstvo. Za ním stál v životní velikosti na plakátu Vladimir Kličko. Podobnou taktiku pro nabuzení používá i jeho soupeř. Ten si ale nechává ve smyčce přehrávat film, ve kterém hraje hlavní roli příští rival.

Vladimir Kličko před tréninkemfoto: Jan Švarc

Třicetiletý Angličan vydal dokonce i vlastní videohru David Haye’s Knockout. „Ta vám umožní praštit anonymně východního Evropana. Vždycky jsem miloval představu, že budu mít vlastní hru,“ usmál se prostořeký boxer, který na sebe upozornil už i dříve. Na jedno setkání s médii přišel v tričku, kde byly na potisku vyobrazeny hlavy bratří Kličků, které Angličan držel v ruce.

„Bylo jedna z nejlepších podnikatelských věcí, které jsem kdy udělal. Vladimir se nikdy nesetkal s vojáky, kteří by měli stejnou rychlost a zůstali ve stejném stavu. Bojoval s boxery, kteří dávali přednost stravování ve fast foodu.“

„Jsem přesvědčen, že Haye není tak špatný člověk, on jen trochu přišel o rozum a překročil hranici. Můj úkol je, ukázat mu, jak být sám sebou. Bude to boj,“ řekl Kličko před bitvou.

Reklama

Související témata: