Hlavní obsah

Konečný má o titul mistra světa boxovat 9. září v Česku

PRAHA

Česká republika se podle všeho může těšit na nejdůležitější a nejkvalitnější boxerský zápas, který se v tuzemsku kdy konal. Manažeři Lukáše Konečného totiž vyhráli dražbu o dějiště souboje o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váhové kategorii proti Sergeji Dzinzirukovi z Ukrajiny. Zápas by se měl v České republice uskutečnit 9. září. WBO o tom informuje v prohlášení na sociální síti Facebook.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentáoního šampióna organizace WBO.

Článek

"Věděl jsem, že by to mělo vyjít a zápas bychom měli získat," řekl Konečný ČTK. "A samozřejmě jsem rád, že se to podařilo. Je to super," radoval se.

Takzvaná dražba mezi zástupci boxerů, Konečného stájí SES Boxing a Banner Promotions hájící zájmy Dzinziruka, se uskutečnila ve čtvrtek v San Juanu v Portoriku. Minimální nabídka byla stanovena organizací WBO na 200.000 dolarů a vyšší nabídku předložil manažer českého boxera Ulf Steinforth.

Zatímco skutečnost, že bude boxovat doma, Konečného potěšila, stanovené datum zápasu mu ale radost neudělalo. "Chtěl jsem si více orazit," přiznal dvaatřicetiletý Konečný, jenž minulý zápas absolvoval 27. května. V Ústí nad Labem v souboji o titul mistra Evropy porazil Husseina Bayrameho z Francie.

Konečný se s Dzinzirukem již jednou utkal, v dubnu 2008 s ním zápas o titul mistra světa WBO v Drážďanech prohrál. Podle mnohých odborníků ale Ukrajinec, který rodáka z Brna zřejmě podcenil, vyhrál na body neprávem. Od té doby český boxer sní o odvetě. V květnu WBO jmenovala Konečného oficiálním prvním vyzyvatelem Dzinziruka.

Reklama

Související témata: