Hlavní obsah

Emmons i Sýkorová vystřílely v Mnichově olympiádu

MNICHOV

České sportovní střelkyně Kateřina Emmons a Adéla Sýkorová vybojovaly v sobotu na závodě Světového poháru v Mnichově ve vzduchové pušce účast na olympijských hrách 2012 v Londýně, když ve finále obsadily druhé a třetí místo.

Foto: Matt Emmons

Střelkyně Kateřina Emmons a Adéla Sýkorová s medailemi z Mnichova.

Článek

„Spadl mi kámen ze srdce a muselo to být slyšet široko daleko,“ řekla pro Sport.cz a Právo olympijská vítězka z Pekingu Kateřina Emmons. „Zdravotní problémy mne brzdily víc než rok a možností, kde si vybojovat účast pro olympiádu v Londýně ubývalo. Do Mnichova jsem rozhodně nejela v roli favoritky, ale s dobrými radami docenta Pavla Koláře, jak vyzrát na zlobivou kyčel. A ty se ukázaly jako rozhodující. V samotném závodě mi pak hodně pomohli otec a trenér Petr Kůrka a manžel Matt,“ říkala spokojeně Kateřina Emmons.

„Je to nádherný pocit, ten se nedá vůbec vyjádřit slovy. Už v Sydney jsem byla v závodě Světového poháru ve finále, ale tam bylo k účastnickému místu ještě daleko. V Mnichově to vyšlo. Pro nás obě to je nejen velký úspěch, ale i velké uklidnění před pondělní závodem v malorážce a před srpnovým mistrovstvím Evropy,“ dodala Adéla Sýkorová.

V základním závodě obě dosáhly výborného výsledku 398 bodů ze 400 možných... „Jenže v Mnichově se tradičně střílejí vysoké výsledky. Stačilo to pouze na rozstřel, v němž nás bylo devět, a ve finálové osmičce zbývala čtyři místa. Pět ran rozstřelu nám oběma vyšlo. Byla jsem ale hrozně nervózní,“ přiznala Sýkorová.

Ve finále obě české závodnice zabojovaly a zůstala před nimi jen vítězná Číňanka Sie Ťie-čchiung. „Střílelo se mi dobře, cítila jsem výbornou stabilitu, což je pro mne nejpodstatnější. Říkala jsem si, že tohle už nesmím pustit a povedlo se,“ radovala se Emmons.

Česká republika tak má na OH v Londýně jistou účast sedmi střelců. Kromě zmíněné dvojice puškařek už získala start pistolářka Lenka Marušková, rychlopalník Martin Podhráský a trojice brokařů - Jan Sychra ve skeetu a Jiří Lipták s Jiřím Gachem v trapu. Ve hře jsou však další místa pro Londýn a čeští střelci věří, že ještě neřekli poslední slovo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články