Hlavní obsah

Pardubice půjčí Dostihovému spolku 4,5 miliónu korun

Pardubice půjčí Dostihovému spolku, který provozuje místní závodiště a mimo jiné pořádá Velkou pardubickou, na provoz 4,5 miliónu. Zastupitelé o tom rozhodli na svém úterním zasedání. Půjčka, do konce roku úročená třemi procenty, má společnosti, v níž má město nadpoloviční podíl, pomoci překonat přechodné finanční problémy, uvedl předseda představenstva Jan Němec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Finiš Velké pardubické

Článek

"Cash-flow a situace v hospodářském výsledku je velice špatná. Peníze potřebujeme přes léto, abychom mohli svobodně vyjednávat se sponzory, nejen s tím největším. Pokud nám budou peníze v pokladně docházet, byli bychom teoreticky tlačeni do situace, že bychom museli přijímat smlouvy pro spolek nevýhodné," uvedl Němec. Podle něj je možné, že spolek půjčku nevyužije, chce však mít jistotu finanční stability i během letních měsíců, kdy se zastupitelstvo neschází.

Dostihový spolek musí co nejdříve přijmout výrazná stabilizační opatření. Kumulovaná ztráta převyšuje polovinu základního jmění společnosti, které v současné době činí 10,22 miliónu korun. Návrh stabilizačních opatření bude projednán se všemi akcionáři na řádné valné hromadě 30. června. Podle představenstva spolku se změny nedotknou aktuální dostihové sezony na pardubickém závodišti.

Na konci května rezignoval na funkci ředitele spolku Jiří Kunát, řízení společnosti dočasně převzal dosavadní zástupce ředitele Michael Pejčoch. Nového ředitele bude spolek hledat ve výběrovém řízení.

Reklama

Související témata: