Hlavní obsah

Letošní Adrenalin Cup bude opět rekordní

OSTRAVICE

Sedmapadesát týmů se zaregistrovalo do jubilejního 15. ročníku SMS.cz Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet. Ten se koná v sobotu 25. června, start i cíl je v Ostravici na Frýdecko-Místecku. Po pěti letech je letošní Adrenalin Cup také opět Mistrovstvím ČR v extrémních sportech.

Foto: Sport.cz

Adrenalin Cup

Článek

A porce, která čeká na jeho účastníky, je doslova ďábelská. Nejprve vybíhají na svůj díl závodu běžci, kteří poběží 16 kilometrů při převýšení 1145 metrů z fotbalového hřiště v Ostravici na vrchol Lysé hory. Následuje paragliding, a to 5,5 kilometru s převýšením 925 metrů a jízda na horském kole opět na Lysou horu se sjezdem pod přehradu Šanci. Cyklisté musí v horském terénu ujet 34,5 kilometru s převýšením 1430 metrů. A finiš závodu obstarají na pětikilometrové trati po řece Ostravici kajakáři. Ti musí zvládnout 15 slalomových branek, eskymácký obrat i skok do vody z rampy.

Adrenalin Cupfoto: www.adrenalincup.com

Start závodu je v 10 hodin. „Bude to pořádný kopeček,“ zhodnotila výšlap na Lysou horu a sjezd pod Šanci bikerka Denisa Stodůlková. Paraglidista Tomáš Ledník doufá, že se letos poletí, protože počasí v okolí nejvyššího bodu Beskyd bývá často zrádné. „Snad budeme moci ukázat co v nás je,“ přál si na předstartovní tiskové konferenci v Ostravě. Mezi největší sportovní hvězdy letošního ročníku extrémního závodu se kromě Stodůlkové a Ledníka řadí hlavně dvojnásobná olympijská vítězka Elena Kaliská, skikrosař Tomáš Kraus, snowboardkrosař Michal Novotný, skokan na lyžích Roman Koudelka či běžci na lyžích Dušan Kožíšek a Martin Koukal.

Adrenalin Cupfoto: www.adrenalincup.com

Také letos má Adrenalin Cup dvě části: štafetový závod a klání nazvané Radegast Beskydský šerpa. V něm soutěží čtyřčlenné tým, které musí dopravit ve speciální šerpovské krosně 50. litrový sud piva o váze 65 kilogramů do výšky 1323 metrů. Limit na zdolání Lysé hory jsou čtyři hodiny. Jedním z týmů, který se v 10.30 hodin postaví na start, bude i čtveřice horolezců: Leopold Sulovský, David Fojtík, Miloš Palacký a Viktor Beránek – šéf tatranské chaty na Rysech a organizátor jiného extrémního zápolení Šerpa rallye. „Jsme už starší věkové ročníky, takže ti mladí nám to možná ukáží,“ pousmál se Sulovský, když dumal nad tím, s jakým místem v cíli by byl jeho tým spokojený.

Na své si v Ostravici ale přijdou i diváci. Pro ně pořadatelé nachystali pestrý doprovodný program plný adrenalinových zážitků i hudebních vystoupení.

Reklama

Související témata: