Hlavní obsah

Adrenalin Cup vyhráli Kubíček, Ledník, Škarnitzl a Kubričan

OSTRAVICE

Běžec Jan Kubíček, paraglidista Tomáš Ledník, biker Jan Škarnitzl a kajakář Lukáš Kubričan vyhráli patnáctý ročník SMS.cz Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet, který se letos opět konal jako mistrovství České republiky. Tým s názvem Opel náročný závod podle vzoru slavného Dolomitenmanna zvládl v času 3:23:13 hodiny.

Foto: Sport.cz

Adrenalin Cup

Článek

V Ostravici a v okolí Lysé hory skončil za sluníčka, deště i vichřice s kroupami tým Opavanet/Salomon Run/NUTREND, třetí místo obsadil Eurofoam Celtex. Na startu bylo 56 týmů.

"Na to, že nejsem běžec, to bylo dobré," prohlásil triatlonista Kubíček, který se dostal na vrchol Lysé hory jako šestý za nejrychlejším specialistou Robertem Krupičkou. Pořadím zamíchali "padáčkáři", kteří mohli díky příhodnému počasí po dvou letech vzletět, byť do deště. Ledník svůj tým posunul na třetí pozici.

Stíhací jízdu pak předvedl nadějný český biker Škarnitzl, který na kole vyjel na kopec nejrychleji. "Byl to pořádný extrémní závod. Na kole byla celkem zima a špatná viditelnost. Pro mě to bylo zpestření sezony, moc se mi to líbilo," uvedl.

V náročném závodě se představily i čtyři ženské týmy. Nejlépe si vedl ten s názvem Ethnic Sport Girls - tvořily jej polská běžkyně na lyžích Paulina Maciuszeková, paraglidistka Barbora Šahánková, bikerka Tereza Huříková a kajakářka Kateřina Vacíková.

Třetí ročník doprovodného závodu Radegast Beskydský šerpa, ve kterém letos vyneslo sud piva na zádech celkem 51 čtveřic, zvládl nejrychleji tým Chlapci z Tatier v čase 1:39:19. Tohoto závodu se zúčastnili také zkušení čeští horolezci Leopold Sulovský a David Fojtík.

Adrenalin Cup, MČR v extrémním závodu čtyřčlenných štafet
1. Opel (Kubíček, Ledník, Škarnitzl, Kubričan) 3:23:13, 2. OpavaNet/Salomon-run/NUTREND -2:38, 3. EUROFOAM CELTEX -8:58, 4. AutoCont -9:47, 5. ODLO -11:24, 6. Radegast -13:57.

Reklama