Hlavní obsah

Ospalý a Vodičková získali mistrovské tituly v triatlonu

JIHLAVA

Tituly letošních mistrů České republiky v olympijském triatlonu v Jihlavě získali Filip Ospalý z Ekol Elite týmu Brno a premiérově i Radka Vodičková, která vybojovala prvenství systémem start-cíl. Na druhém místě se ztrátou 1:33,9 skončila horká favoritka a stříbrná triatlonistka z nedávného mistrovství Evropy Vendula Frintová.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Triatlonista Filip Ospalý

Článek

"Jsem samozřejmě rád, že jsem doma opět vyhrál a že moje neporazitelnost trvá," pochvaloval si po devátém českém titulu Ospalý v tiskové zprávě.

Závod mužů byl až do běžecké části vyrovnaný. V plavání si vedli nejlépe Kubínek se Šlajsem a Lukášem Kočařem, s malým odstupem za nimi se vydalo do cyklistické části kvarteto Ospalý, Krňávek, Švarc a Čelůstka. Z vedoucí skupiny ale odpadl Kubínek, který strhl řetěz u kola a ztrátu už nedohnal. Po cyklistice vedl s náskokem dvaceti sekund Kočař. Ze hry jej ale vyřadily žaludeční potíže a na začátku běžecké části vzdal.

Hned po třech kilometrech běhu už vzal režii závodu do svých rukou Ospalý. Jeho ostrému tempu nikdo ze soupeřů nestačil. Se ztrátou více než minuty doběhl na druhém místě Čelůstka a třetí Krňávek měl ztrátu 1:46. "Čekal jsem, že Čelůstka něco předvede, ale běžel za mnou a v terénu měl problémy držet mé tempo. Prodloužil jsem krok, udělal si náskok a ten si pohlídal," řekl Ospalý, který v závěru zpomalil i kvůli tomu, že do cíle dobíhal bok po boku se svými tříletými dvojčaty.

Vodičková nasadila už v plavecké části k trháku, který s ovázaným kotníkem závodící Frintová nezachytila a závod dostal hned po startu zcela jasný scénář. Po plavání už měla Vodičková náskok 80 sekund. Frintová sice spoléhala na to, že ztrátu postupně smaže, jenže Vodičková si náskok udržela i po cyklistické části a v běhu jej ještě zvýšila.

"Byla to moje taktika, jít do toho naplno už od začátku. Nečekala jsem ale, že si už po plávání vytvořím více než minutový náskok. Na kole jsem pak jela dlouho sama, vydala se a trochu se bála běhu. I ten mi ale vyšel. Byl to povedený závod," řekla Vodičková.

Mistrovství České republiky v triatlonu v Jihlavě:
Muži: 1. Ospalý (Ekol Elite tým Brno) 1:46:20,7, 2. Čelůstka (Labe Tri Club) -1:05,5, 3. Krňávek (Ekol Elite tým Brno) -1:46,0, 4. Švarc (Slavia VŠ Plzeň) -2:55,2, 5. Zadák (Ekol Elite tým Brno) -4:20,9, 6. Šlajs (Slavia VŠ Plzeň) -4:25,6.
Ženy: 1. Vodičková (Ekol Elite tým Brno) 1:58:39,7, 2. Frintová (Ekol Elite tým Brno) -1:33,9, 3. Potůčková (Slavia VŠ Plzeň) -5:32,5, 4. Ďurdiaková (Ekol tým) -6:21,4, 5. Kuříková (Bižuterie Jablonec) -9:41,5, 6. Kolářová (Slavia VŠ Plzeň) -10:57,2.

Reklama