Hlavní obsah

Panteři, nebo Jestřábi? Pátek rozhodne o titulu v americkém fotbale

PRAHA

Ke svému vyvrcholení dospěla tuzemská nejvyšší soutěž v americkém fotbale. V pátečním Kittfort Bowlu a repríze posledního finále obhájce titulu Prague Panthers přivítá od 18:00 v Synot Tip Aréně městské rivaly Black Hawks.

Foto: Miki Gerlašinský

Ze zápasu Panterů s Jestřáby. Oba týmy se střetnou i ve finále.

Článek

A byli to právě Jestřábi, kteří letos dokázali ukončit 1792 dnů dlouhou domácí dominanci Panterů. Ti v polovině května prohráli na hřišti soupeře překvapivě 28:30, když v závěru neproměnili field goal. Český šampión ale soupeři porážku rychle oplatil, v posledním duelu základní části vyhrál 30:13, když po třech čtvrtinách bylo skóre 30:0.

Do play-off tak jako obvykle vstoupili Panthers z první příčky a proti Ostravě bez problémů potvrdili roli favorita. Steelers, kteří v závěru prvního poločasu přišli o zraněného rozehrávače Alana Kosniovského, nasázeli 54 bodů a soupeři nepovolili skórovat.

Panteři předvedli produktivní ofenzívu, která v dlouhodobé části zatížila v sedmi zápasech konto soupeřů 247 body. Po dvou touchdownech zaznamenali mladý rozehrávač Stanislav Tománek a Sýkora, další přidali Vrba, Wajtr, Štiegler a Jenšík.

Ve druhém semifinále ČLAF měli Black Hawks těžší práci, utkali se s bratislavskými Monarchs. Ambiciózní slovenský celek ovšem o svoji šanci na finále přišel v prvním poločase, který prohrál 0:24. Tři touchdowny při výhře 38:20 zařídil running back Pavel Tumpach. Komplikací pro Black Hawks bylo obnovené zranění amerického rozehrávače Ferniho Garzy, jehož start ve finále je nejistý.

Zápas v Synot Tip Aréně v Praze-Edenu začíná v 18:00, program odstartuje o hodinu dříve.

Reklama