Hlavní obsah

Hráči NHL zasedli k pokerovým stolům. Pro charitu všichni vybrali 221 tisíc

PRAHA

Desetitisíce korun létaly pomyslně vzduchem, rozhazovali je profesionální hráči pokeru, sponzoři, squashista Jan Koukal a hokejisté. Ale nehráli jen tak z plezíru, šlo o charitu, a to už potřetí. Na úvod se k zeleným pokerovým stolům posadilo čtrnáct pokušitelů štěstí. Mezi nimi Tomáš Plekanec, Jaroslav Špaček, Michael Frolík, Radek Bonk. Celkem bylo nakonec vybráno a rozděleno 221 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Špaček při charitativním pokerovém turnaji.

Článek

Vítězem akce „PokerStars NHL Charity 2011“ se ale nestal žádný ze sportovců. První tři místa patřila pokerovým profesionálům. Ti vyhráli peníze pro jimi vybrané nadace.

Ve třetím ročníku NHL Charity zvítězil Dag Palovič (111 000 korun pro Blue Elephant). Martin Hrubý se musel spokojit s druhým místem (66 000 pro FN Bulovka) a třetí placená pozice připadla Matyáši Polochovi (44 000 a FN Bulovka).

V minulých ročnících hráči vybrali vždy částky, které dosahovaly statisíců. V pátek tomu v Card Casinu Prague bylo rovněž tak. „Dneska to bude moje první hra. Hrál jsem třeba na počítači, telefonu, ale nic takhle vážného. Jsem zvědavý,“ usmíval se ještě před začátkem Michael Frolík z Chicaga. Možná i proto se na bednu nedostal, vypadl mezi prvními.

Špaček jako novinář a fotograf 

„Dobrý den, vy jste novinář?“ optala se slušivá blondýna u vchodu. „Ne.“ „Fotograf?“ „Ne, jsem hráč,“ odvětil na úvod Jaroslav Špaček, obránce Montrealu, který naopak neusedl k takové hře poprvé.

Srandičky, někdo se občas zakabonil, další přidal nervózní podupávání nohou a velké přemýšlení. Dokoupit žetony? Za ty se platilo. Základní vklad činil pět tisíc korun. Za každý další kus rovná tisícovka.

Špaček s Plekancem občas mezi sebou prohodili svůj stav, při hře používali i černé brýle. Prozradit emoce se při této hře nevyplácí. I když nevyhráli, patřili z řad hokejových zástupců k nejlepším.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články